Gradonačelnik bugarskog Kjustendila izgubio kontrolu na koncertu Srebrnih krila

BUGARSKI grad Kjustendil glavni je "krivac" zato što se jedna od popularnijih grupa iz '80. ponovno okupila. Naime, Vlado Kalember, Dado Jelavić i Slavko Pintarić Pišta nakon gotovo trideset godina ponovo su se popeli na pozornicu kako bi otpjevali najveće uspješnice "Srebrnih krila".

Unatoč lošem vremenu, na glavnom gradskom trgu okupilo se oko tri tisuće obožavatelja

Iako zvuči kao neka loša šala, njihovo okupljanje zapravo je uvjetovano velikim fanatizmom tamošnjeg gradonačelnika koji je "naručio" Srebrna krila kao vrhunac proslave Dana grada. "Pune dvije godine s Vladom sam dogovarao povratak benda. Cijelo to vrijeme bili smo svjesni popularnosti Srebrnih krila i baš zbog toga, kao i zbog respekta prema publici, nismo htjeli da se dečki ponovo okupe samo okupljanja radi. Želju smo, dakle, imali, ali nismo imali i pravu priliku, koja nam se pružila kada nas je gradonačelnik Kjustendila pozvao da nastupimo za Dan grada", izjavio je nedavno Vladimir Mihaljek, menadžer benda. Unatoč lošem vremenu, na glavnom gradskom trgu okupilo se oko tri tisuće obožavatelja grupe koja se nada da je ovo samo početak velikog reuniona.

Glazbeni repertoar sastojao se od najvećih hitova, a atmosfera je dosegnula vrhunac kad je Kalember otpjevao legendarnu "Anu", zbog čega su ga nekoliko puta zvali na bis. Lajtmotiv koncertnog "spektakla" na bugarski način bio je kada je gradonačelnik naprosto izgubio kontrolu i u trenutku najvećeg ludila napustio VIP ložu i zaputi se prema "običnim smrtnicima" u prvim redovima i zaplesao s njima.

S.C.
Foto: Marko Miščević / Cropix

Pročitajte više