Greška u programu: BBC stavio sliku slavne glumice i napisao "Beyonceina velika noć"

Foto: Twitter

BBC NEWS u svom je programu stavio sliku glumice Viole Davis i ispod potpis "Beyonceina velika noć". Pogreška se dogodila dok je televizijska kuća izvještavala o dodjeli Grammyja koja se održala u noći s nedjelje na ponedjeljak, a na kojoj je Beyonce osvojila četiri nagrade te oborila rekord postavši glazbenica s najviše osvojenih Grammyja. 

Viola Davis također je bila jedna od dobitnica te večeri. Odnijela je kući nagradu za najbolju audioknjigu, naraciju i pripovijedanje. Postala je jedna od rijetkih zvijezda koje su u svojoj karijeru osvojile nagrade Emmy, Grammy, Oscar i Tony, takozvani EGOT.

BBC se ispričao nakon kritika

Gledatelji su primijetili propust BBC Newsa te su na društvenim mrežama priložili fotografije na kojima je vidljiva greška. "Tko će reći BBC Newsu?", "Možda da prije objave provjerite vaše fotografije?" pisali su tviteraši.

BBC News je shvatio da su učinili pogrešku te su objavili ispriku. "Ispričavamo se zbog pogreške sinoć kada je naš informativni program nakratko prikazao fotografiju Viole Davis sa siječanjske dodjele Zlatnih globusa uz naslov o Beyonce na jučerašnjoj dodjeli Grammyja. Ovo je palo ispod uobičajenih standarda BBC-ja", piše u isprici.

Nedavno napravili sličnu grešku

Međutim, iako kažu da to nije njihov uobičajeni standard, krajem siječnja učinili su sličnu grešku. Dok su izvještavali o nominacijama za Oscara, BBC je pomiješao nacionalnosti nominiranih glumaca. Irskog glumca Paula Mescala nazvali su Britancem. 

"U tekstu koji se prikazuje na ekranu izvijestili smo da je Paul Mescal jedan od dvojice britanskih glumaca koji su nominirani za Oscara za glavnu ulogu. U tekstu je trebalo pisati da je Paul Mescal Irac. Ispričavamo se zbog pogreške", napisao je BBC nakon oštrih kritika gledatelja.

Pročitajte više