Guccijev modni dodatak od 5000 kuna razbjesnio kupce: "Uvrijedili ste milijune"

Foto: Instagram/Twitter/Nordstrom

MODNI brend Gucci svojim je novim dodatkom razbjesnio tisuće ljudi. Radi se o turbanu koji prodaju po cijeni od 790 dolara (5260 kuna). 

Ekipu na društvenim mrežama ovaj put nije razbjesnila samo visoka cijena već i činjenica da uopće imaju takav proizvod u ponudi. Problem se pojavio jer turban jako sliči tradicionalnom turbanu kakav nose pripadnici religije sikhizam. 

Sikhi su se toliko pobunili da je trgovina Nordstrom turbane povukla iz prodaje i ispričala se putem društvenih mreža. Gucci se zasad nije oglasio. 

"Turban nije samo ukras, to je nešto što je sveto milijunima sikha. Mnogi će ovo smatrati neprikladnim jer će ga ljudi nositi samo kao modni dodatak, ne razumijevajući njegovo dublje religijsko značenje", bio je jedan od komentara. 

"Dragi ne-sikhi, ne trošite 750 dolara na Guccijev turban. Javite mi se u inbox i dogovorit ću vam besplatne lekcije o tome kako zamotati turban, a dobit ćete i tkaninu za turban. Besplatno. U bilo kojoj boji."

"Je li se itko u Gucciju potrudio shvatiti što turban znači sikhima? Je li vam palo na pamet razmisliti o povijesti iza našeg identiteta? Moj narod je trpio diskriminaciju, čak su ih i ubijali zbog nošenja turbana."

Pročitajte više