Guns N´ Roses u Zagrebu 20. lipnja

NAJPOPULARNIJI kalifornijski rock bend na svijetu, Guns N' Roses, nastupit će u sklopu svoje europske turneje u Areni Zagreb 20. lipnja ove godine.

Guns N' Roses su nakon albuma "Chinese Democracy", na kojeg se čekalo više od 10 godina, konačno krenuli na europsku turneju na kojoj će obići desetak gradova, među kojima je i Zagreb u kojem će prvi put zasvirati svoje najveće hitove. Za ovaj će se koncert svakako tražiti ulaznica više jer se radi o bendu koji je obilježio kraj 80-tim i početak 90-tih godina te godinama bio u centru medijske pozornosti.

Guns N' Roses je američki hard rock bend koji je krajem 80-tih i početkom 90-tih svojom glazbom, koja je mješavina rocka, bluesa, punka i heavy metala, nekoliko iznimno uspješnih albuma, spektakularnim koncertima, skandalima i tučnjavama osvojio svjetsku javnost. Malo tko se ne sjeća rock balada "November Rain" ili "Don’t Cry", dok su "Sweet Child Of Mine", "Paradise City" i "Welcome to The Jungle" bili nezaobilazni hitovi svakog dobrog tuluma.

Dosad prodali više od 100 milijuna albuma

Njihov album, "Apetite For Destruction", koji je izdan 1987. godine, i danas se nalazi na listi najprodavanijih debitantskih albuma na svijetu, dok su se "Use You Illusion I" i "Use You Illusion II" prodali u višemilijunskim nakladama. 1993. godine je uslijedio "Spaghetty Incident" koji je osvojio kritičare, ali ne i publiku, a na novi album "Chinese Democracy" fanovi su čekali sve do 2008. godine. Gunsi su dosad prodali više od 100 milijuna albuma, a njihova triologija videospotova - "November Rain", "Don’t Cry" i "Estranged" spada u kategoriju najskupljih videospotova.

Bend je napravio i veliki soundtrack hit "You Could be Mine" za blockbuster "Terminator 2: Sudnji dan". Između ostalih, nastupali su s Metallicom, svirali s Eltonom Johnom, Michaelom Jacksonom, Rolling Stonesima. Bend je zaista živio slogan "seks, drugs & rock `n roll", što su prenosili u svoje pjesme i nastupe, pa ih je zbog toga Q Magazine 2005. godine uvrstio na svoju listu 50 bendova koje morate vidjeti prije nego što umrete.

Ulaznice za zagrebački koncert će biti u prodaji od 3. ožujka: Fan pit - 350 kuna, parter - 300 kuna, tribina dolje - 330 kuna, tribina gore - 275 kuna, lože - 500 kuna.

Pročitajte više