Hakiran HBO, na internet procurile tajne informacije o Igri prijestolja

Screenshot: YouTube

TELEVIZIJSKA kuća HBO doživjela je hakerski napad, a kako piše Entertainment Weekly na internetu su objavljene nadolazeće epizode nekoliko serija te najmanje jedan scenarij ili "treatment". No tu nije kraj mukama HBO-a, jer hakeri prijete da će nastaviti objavljivati epizode i druge materijale iz serija.

"HBO je nedavno pretrpio hakerski napad koji je rezultirao kompromitiranjem informacija u našem vlasništvu", stoji priopćenju HBO-a.

Dodali su da su odmah pokrenuli istragu te da surađuju s tvrtkama specijaliziranima za internetsku sigurnost.

"Zaštita podataka jedan je od naših prioriteta te ozbiljno shvaćamo zadaću zaštite podataka koje imamo", dodali su.

Prema tvrdnjama hakera, ukradeno je 1,5 terabajta podataka, a na internetu su zasad objavljenje neemitirane epizode serija Ballers i Room 104 te navodno i pisani materijali iz četvrte epizode "Igre prijestolja". HBO s druge strane nije želio govoriti o tome što je ukradeno.

"Kao što već znate, hakeri su nas napali te ukrali informacije u našem vlasništvu. Svaki napad ovakve vrste je štetan i uznemirujuć, a potvrđujem da vodstvo tvrtke, naš tim za tehnologiju i vanjski stručnjaci rade na zaštiti naših zajedničkih interesa", napisao je direktor kompanije Richard Plepler u e-mailu zaposlenicima.

U medijske kuće je u nedjelju stigao anonimni mail u kojem je pisalo da se trenutno odvija najveće curenje podataka u povijesti, te da je riječ o HBO-u i Igri prijestolja.

S obzirom na to da HBO šuti, a hakeri se nisu ponovno oglasili, ne zna se imaju li u posjedu neemitirane epizode Igre prijestolja, no zasad nijedna nije objavljena na internetu. 

Pročitajte više