Halloween na Googleov način: Jeste li već zaigrali "Global Candy Cup 2015"?

Screenshot: Google

GOOGLE je jutros svoje korisnike dočekao prigodnim doodleom uoči Noći vještica.

Najpopularnija internetska tražilica pripremila je "Global Candy Cup 2015." ili "Svjetski kup slatkiša", simpatičnu igricu u kojoj svaki korisnik može odabrati jednu vješticu i njome sakupljati slatkiše, izbjegavajući pritom duhove i ostala Halloween čudovišta.

Svaka vještica dio je globalnog plavog, zelenog, žutog ili crvenog tima i ima vlastite karakteristike i afinitete prema kojima možete odlučiti koja vam je najsimpatičnija, a svi vaši bodovi skupljeni igranjem do kraja Halloweena zbrojit će se s ostalim bodovima iste vještice, skupljenim od strane korisnika diljem svijeta.

Plava vještica je tako uvijek pozitivna, nasmijana i vesela, a u svemu će pronaći nešto dobro, dok Crvena vrlo ozbiljno shvaća svako natjecanje i bolje je da joj se ne nađete na putu. Žuta pak obožava mačke, a Zelena je pravi knjiški moljac i nikada iz ruke ne ispušta knjigu.

"Samo jedan tim na kraju će osvojiti 'Kup' - hoće li to biti baš vaš?", pita Google.

Na Google Doodle stranici koja okuplja sve dosadašnje prigodne animacije na jednom mjestu, može se pročitati i tko stoji iza svake pojedine vještice, a zanimljivo je da putem društvenih mreža možete i regrutirati prijatelje, poznanike i obitelj da se priključe vašem timu.

Pročitajte više