Hamann Typhoon: Gospodar zvijeri

MERCEDESOVA G klasa nezaobilazan je izvor mašte renomiranih tunera zvjezdanog branda iz Stuttgarta. Nakon Brabusa svoje viđenje jednog od najdugovječnijih terenaca ponudio je i Hamann.

Naravno, kad je u pitanju G klasa, odnosno njena brutalna AMG izvedba jasno je kako ovdje tuning jednostavno mora podrazumijevati pretjerivanje u svakom smislu. Ipak, ono najzanimljivije tiče se pogonskog motora ojačanog na 441 kW/600 KS i 782 Nm.

Pridodamo li modifikacijama elektronike revidiranu mjenjačku kutiju epilog je 5,1 sekundi potrebnih za sprint do 100 km/h i 261 km/h maksimalne brzine.

Legendarni terenac prerađen je i po pitanju estetike. Izvana se mogu uočiti novi set spojlera, LED dnevna svjetla, kao i poveći 24-inčni kotači. Oni koje ne prestraši dvostruki ispušni sustav s ukupno šest izlaznih cijevi daljnja uzbuđenja naći će u kabini. Ekskluzivna sjedala dominiraju prostorom u okviru kojeg nalazimo brojne ekskluzivne detalje.

I na kraju spomenimo još kako svi kojima se ova prerada ne čini dovoljno brutalnom tu je Brabus i njegov G V12 S biturbo prikazan na ovogodišnjem salonu u Ženevi. Nama je nekako milija i kudikamo svrsishodnija klasična izvedba iz tvornice.

Pročitajte više