Harry i Meghan su ljuti jer njihova djeca neće dobiti status kraljevskog visočanstva?

Foto: EPA

Kralj Charles III. neće dati status Njegovog, odnosno Njezinog Visočanstva Harryjevoj i Meghaninoj djeci, iako će oni i dalje ostati princ i princeza, prenosi The Sun. Kralj bi, prema očekivanjima, u budućnosti trebao dodijeliti titule princa i princeze trogodišnjem Archieju i jednogodišnjoj Lilibet, a Harry i Meghan navodno su bijesni jer njihova djeca neće dobiti statuse HRH.

Odrekli se titula

Kralj je pristao izdati patentna pisma za dodjelu titula princa i princeze svojoj unučadi koja živi s roditeljima u Montecitu u Kaliforniji. Podsjetimo, Harry i Meghan odrekli su se titula Njegovog i Njezinog Kraljevskog Visočanstva kad su presjekli veze s kraljevskom obitelji i preselili se u Kaliforniju, no sada su navodno ogorčeni jer njihova djeca neće moći koristiti taj stil obraćanja.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa istaknuli su kako princeze Beatrice i Eugenie imaju status, iako, baš kao i oni, nisu zaposlene u kraljevskoj obitelji.

Izvor za The Sun rekao je kako su Harry i Meghan bili zabrinuti zbog sigurnosnog pitanja te da kao princ i princeza imaju pravo na određene razine kraljevske sigurnosti.

Čvrst stav

"Bilo je mnogo razgovora tijekom prošlog tjedna. Ustrajali su da su Archie i Lilibet princ i princeza. Bili su neumoljivi otkako je kraljica umrla. Bili su bijesni jer Archie i Lilibet ne mogu preuzeti ovu titulu. To je dogovor, djeca mogu biti princ i princeza, ali ne i Njegovo, odnosno Njezino Kraljevsko Visočanstvo jer nisu članovi kraljevske obitelji", otkriva izvor.

Kraljev glasnogovornik odbio je komentirati glasine.

Pročitajte više