Harvard Rihanni dodijelio važno priznanje

Foto:Fah/Instagram

RENORMIRANO svjetsko sveučilište Harvard u utorak će američkoj pjevačici, glumici, dizajnerici i filantropkinji Rihanni uručiti nagradu Peter J. Gomes za njezino iznimno humanitarno i filantropsko djelovanje.

"Zahvaljujući svojem karitativnom radu, Rihanna je prikupila novce za izgradnju Centra za onkologiju i nuklearnu medicinu u bolnici Queen Elizabeth u Bridgetownu na Barbadosu. Svrha izgradnje centra je rana dijagnostika i liječenje raka dojke", rekao je ravnatelj Zaklade Harvardskog sveučilišta S. Allen Counter.

Uspješna pjevačica angažirana je i na pružanju potpore djevojčicama u zemljama u razvoju kada je posrijedi njihov pristup obrazovanju, a prošle je godine pokrenula program pod nazivom "Clara Lionel Foundation's Global Scholarship" čiji je cilj plaćanje sveučilišnih troškova studentima s Kariba, Haitija i Barbadosa koji svoje obrazovanje nastavljaju na sveučilištima u Sjedinjenim Državama.

"Zbog filantropskih i sličnih inicijativa Zaklada Harvard odlučila je Rihannu imenovati Humanitarkom godine", objasnio je Counter.

Punim imenom Robyn Rihanna Fenty prodala je do sad više od 200 milijuna nosača zvuka te osvojila osam nagrada Grammy.

Kao velika obožavateljica mode pokrenula je i vlastitu liniju odjeće u suradnji sa sportskom markom Pumom.

 

 

Pročitajte više