HBO u novom teaseru napokon otkrio datum početka zadnje sezone Igre prijestolja

Screenshot: Youtube

NAKON dugog iščekivanja HBO je napokon objavio datum prikazivanja prve epizode zadnje sezone Igre prijestolja: 14. travnja 2019. 

Datum početka osme sezone otkriven je u novom teaseru u kojem vidimo kako se Jon, Arya i Sansa okupljaju u kriptama Winterfella. Njih troje prolaze pokraj grobova svojih predaka da bi na kraju došli do svojih vlastitih grobova. 

U osmoj sezoni očekuje nas osam umjesto uobičajenih deset epizoda, ali je zato najavljeno da će svaka od njih biti poput filma. Variety piše da će svaka trajati minimalno 90 minuta.

Iako u dosadašnjim najavama nisu otkrili puno o radnji, do sada znamo da će u prvoj epizodi Daenerys napokon stići do Winterfella gdje će joj Sansa predati vlast nad njim, a iščekuje nas i "najveća bitka u povijesti televizije". 

 Glumac Vladimir Furdik, koji u seriji glumi tajanstvenog Noćnog kralja, slučajno je otkrio kad bi se trebala dogoditi ta dosad neviđena bitka

"U trećem dijelu zadnje sezone odigrat će se bitka koju su producenti najavili kao najveću u povijesti televizije. Gotovo cijela epizoda bit će posvećena samo toj bitki, a trajat će oko sat vremena", rekao je u intervjuu za mađarski Sorozat Wiki. 

Pročitajte više