Helsinki - spreman da postane prijestolnicom svjetskog dizajna



"FINSKI nacionalni heroji zapravo su arhitekti i dizajneri", ističe Pekka Timonen zavaljen u prilično neobičan, zaobljen crveni stolac. Njegov se ured nalazi u samom centru, stotinjak metara od katedrale koja se uzdiže nad gradom. "Dizajn nipošto nije objekt, dizajn je ljudska aktivnost. On je oruđe za bolji grad", napominje, dok kroz otvoreni prozor do nas dopiru buka strojeva i glasovi radnika s ulice. Sve je spremno da Helsinki postane glavni grad svjetskog dizana.

Ako niste baš tip koji podnosi vrućine posegnite za novim brojem Lider trenda i otputujte na sjever, do Helsinkija, glavnog grada Finske. Donosimo vam priču o gradu koji je poseban u proljeće i ljeti. Brojni parkovi i šume tada se putniku predstavljaju u svom svome sjaju. I njegovi stanovnici, od rođenja vezani uz prirodu, kao da naglo ožive nakon dugih mračnih i hladnih dana. Težak jezik, posebna kultura i mentalitet, kao i gdjekad doista surova klima poseban su izazov doseljenicima. Ne propustite ljetni dvobroj Lider trenda, lifestyle magazin za kulturu življenja. 

Prolistajte besplatno prošli broj Lider trenda OVDJE.

UPOZORENJE! Prije nego uzmete u ruke ljetni dvobroj Lider trenda poduzmite sve da ne izgorite na suncu...da s trajekta ne siđete u Ponte Vecchiu umjesto u Malom Lošinju...da vam se sladoled ne pretvori u frappe...da na luftiću ilegalno ne prijeđete granicu...da provjerite ima li uopće pilota u avionu...Jeste? Sad se zavalite i...čitajte! Ljetni dvobroj Lider trenda na 150 stranica po cijeni od samo 14,99 kn. I ne zaboravite, uživajte pažljivo.

Pročitajte više