Hennessey Venom GT: Spreman da pojuri 440 km/h

AMERIKANCI i Britanci su još jednom pokazali kako odlično mogu djelovati njihovi savezi. Ovaj put je američki tuner/proizvođač uzeo englesku šasiju i američki motor i stvorio pravi "otrov" spreman da pojuri i do 440 km/h.

Dakle, Venom GT pokreće 6,2-litreni V8 motor (iz Corvette), a cijeli se automobil temelji na Lotusovim pulenima Elise i Exige koji dijele istu šasiju.

U svojoj standardnoj izvedbi spomenuti motor razvija 735 KS, a kome to nije dovoljno tu su još turbo i bi-turbo izvedbe sa 1.014 KS i 1.216 KS. U kombinaciji sa 6-stupanjskim Ricardovim mjenjačem ovaj će motor u najsnažnijoj izvedbi potjerati Venom GT do 100 km/h za svega 2,5 sekundi.

Najveća brzina, prema službenim navodima, iznosi 440 km/h.

Kako bi se Venom GT bolje nosio sa svojom snagom tu su prilagodljivi ovjes, sustav kontrole proklizavanja, Brembo kočnice s 15 colnim carbon-ceramic diskovima i Michelinove PS2 gume.

Proizvodnja će biti ograničena na izuzetno malu seriju, prema nekim izvorima deset godišnje, a John Hennessey je već ranije izjavio kako će verzija s 1.014 KS stajati malo manje od 500.000 Eura.

Pročitajte više