Hit Olivije Newton-John proglašen najseksi pjesmom ikad, prati je i vrući spot

Screenshot: YouTube

GLAZBENA ikona Olivia Newton-John preminula je u 74. godini nakon dugogodišnje borbe s rakom dojke. Pjevačica će ostati upamćena po brojnim svevremenskim hitovima, od kojih je jedan čak proglašen najseksi pjesmom ikad.

Riječ je o pjesmi Physical iz 1981. godine, kojoj je prestižnu titulu dodijelio časopis Billboard nakon što je proveo veliko istraživanje, u kojem su ključni elementi analize bili broj tjedana na top-listi te sami stihovi pjesama.

Za Physical je napravljen i vrući spot, u kojem Olivia vježba u improviziranoj teretani okružena znojnim tijelima muškaraca.

Pjesma je ostala na prvom mjestu glazbene ljestvice 10 tjedana srušivši sve rekorde u 80-ima.

Umrla okružena obitelji

Podsjetimo, John Easterling, Olivijin suprug, rekao je da je umrla u snu na svom ranču u južnoj Kaliforniji okružena obitelji i prijateljima. Borila se s rakom dojke više od 30 godina.

Rak dojke joj je prvi put dijagnosticiran 1992., a vratio se 2013. i onda ponovo 2017. godine. Kroz teške trenutke Olivia je prolazila uzdignute glave, a svoju borbu je dijelila s javnošću i naglašavala koliko joj pomaže medicinski kanabis koji je koristila.

Njena uloga Sandy postala kultna

Olivia je postigla velik uspjeh 1971. s pjesmama poput If Not for You i 1973. Let Me Be There. Nastavila je nizati uspjehe s hitovima poput Have You Never Been Mellow. Još jedan veliki uzlet dogodio se 1978., kada je glumila uz Johna Travoltu u filmu Briljantin.

Njezina uloga Sandy postala je kultna, kao i nekoliko pjesama iz filma poput You're the One that I Want, Summer Nights i Hopelessly Devoted to You.

Pročitajte više