Holivudska zvijezda šokirala: "Morala bih imati dijete sa svojim silovateljem"

Foto: Getty Images

HOLIVUDSKA zvijezda Ashley Judd progovorila je o "tri silovanja koja je preživjela" te otkrila kako bi morala imati dijete s jednim od svojih napadača da nije napravila pobačaj, a on bi imao očinska prava.

Glumica, humanitarka i #MeToo aktivistica govorila je u četvrtak na 10. summitu Women in the World u New Yorku. Na godišnjem događaju održavaju se govori i panel-diskusije na kojima se raspravlja o središnjem pitanju: "Mogu li žene spasiti svijet?"

Judd se referirala na novi zakon o pobačaju koji je prošlog mjeseca donesen u Georgiji, a zabranjuje postupak pobačaja ako se otkrije fetalni otkucaj srca, iako se to može dogoditi prije nego što žena shvati da je trudna.

"Kao što svi znaju, otvorena sam o tome, preživjela sam silovanje tri puta", rekla je Judd. "Nakon jednog od tih silovanja ostala sam trudna. I vrlo sam zahvalna što sam uspjela pristupiti sigurnom i legalnom pobačaju. Jer silovatelj, koji je iz Kentuckyja kao i ja koja živim u Tennesseeju, ima očinska prava u Kentuckyju i Tennesseeju. Morala bih biti roditelj sa svojim silovateljem."

Embed from Getty Images

Judd je rekla da joj je "siguran pristup abortusu osobno važan", ali i da je zabrinuta da druge žene na sličnom položaju ne bi imale tu mogućnost pod restriktivnim mjerama protiv pobačaja, prenosi news.com.au.

Embed from Getty Images

"Demokracija počinje od moje kože. Domet države zaustavlja se na mom tijelu", poručila je.

Embed from Getty Images

Ashley Judd nikad nije javno imenovala svoje silovatelje, no bila je jedna od prvih A-listera koji su optužili holivudskog mogula Harveyja Weinsteina za seksualno zlostavljanje. 

Iako je sud odbacio njezine optužbe, rekli su joj da Weinsteina može tužiti za klevetu. Judd je na summitu otkrila da taj slučaj još nije gotov. "Svi pričaju o tome je li slučaj za seksualno zlostavljanje odbačen, no zapravo će se čuti još o njemu na sudu", rekla je. "Pitanje je samo je li njegov napad na mene bio kriminalna aktivnost. Nije sporno je li on to napravio ili nije, čak i on to priznaje."

Pročitajte više