Holivudski "Život na vagi": Kako su zvijezde izgubile kile (a neke su skoro umrle)

Foto: Press

HRVATSKA ovih dana s uzbuđenjem prati događaje u popularnom reality showu "Život na vagi" u kojem kandidati u periodu od tri mjeseca pokušavaju skinuti što više kila.

I dok je, za naše prilike, prilično neobično gledati gomilu prosječnih Hrvata kako uz pomoć profesionalnih trenera pokušavaju doći do kilaže iz snova, u Hollywoodu je to prilično uobičajena pojava jer mnogi od njih prisiljeni su u vrlo kratkom vremenu nabiti ili izgubiti tridesetak kilograma kako bi se što bolje pripremili za ulogu.

Naravno, njihova su motivacija milijuni dolara ili zlatni kipići koji ih čekaju na kraju puta, ali to njihov trud ne čini ništa manje vrijednim jer mnogi zaboravljaju koliko je odricanja i samokontrole potrebno da bi se doveli u red.

Izabrali smo neke od najpopularnijih holivudskih kameleona koji su prošli kroz ove transformacije i provjerili na koje su načine to učinili.

I samo da naglasimo, ovo nisu dijete koje bismo preporučili ljudima bez vojske profesionalaca koji u svakom trenutku paze na njihovo zdravlje.

Chris Hemsworth

Film: In the Heart of the Sea
Izgubio: 15 kg

U razgovoru s novinarima Men's Healtha, 32-godišnji glumac otkrio je da snimanje nije bilo lako i objasnio da su on i njegove kolege predugo živjele na obrocima koji su se najčešće sastojali od jednog jajeta dnevno.

"U jednom trenutku jelo mi se sastojalo od jednog kuhanog jajeta, par krekera i malo celera. Mogu vam samo reći da se 90% naših razgovora vrtjelo oko naše omiljene hrane i toga što ćemo jesti jednom kad završimo sa snimanjem", objasnio je Chris

50 Cent

Film: Things Fall Apart
Izgubio: 24 kg

Iako vjerojatno ne znate za film (jer je loš), inače nabildani reper izgubio je nevjerojatna 24 kilograma za film "Things Fall Apart" u kojem glumi igrača američkog nogometa koji je obolio od raka. Film je prošao grozno i kritika ga je pokopala, ali reper je bio predan jer na ulogu je pristao kako bi odao počast prijatelju koji je umro od iste bolesti.

Uglavnom, njegova se dijeta svela na puno tekućine i višesatno vježbanje.

Natalie Portman (i Mila Kunis)

Film: Black Swan
Izgubila: 10 kilograma

Balerinama nije lako, a to je doznala i Natalie Portman pripremajući se za ulogu u filmu "Black Swan". Naime, i ona i njezina kolegica Mila Kunis izgubile su po 10 kilograma kako bi što uvjerljivije odigrale ulogu, a Mila je u jednom trenutku pala na samo 42 kilograma.

"U stvarnom životu izgledale smo odvratno, ali kad pogledate fotografije i film, izgledamo odlično", objasnila je Natalie i dodala da je tih 10 kilograma skidala pet mjeseci i da ih je vratila za samo pet dana.

Michael Fassbender

Film: Hunger
Izgubio: 15 kg

I dok su njegov kolege prolazile kroz pakao kako bi smršavjeli za ulogu, Michael Fassbender tvrdi da nije imao previše problema s mučnim dijetama. Tvrdi da je smršavio zahvaljujući dugim šetnjama na koje je svakodnevno odlazio, a pomogle su mu i lekcije joge Jerry Hall koje je pronašao na DVD-u koji je netko slučajno ostavio u njegovom stanu.

S druge strane, mnogi bi vjerojatno poludjeli da im se dnevni obroci ponekad sastoje od jedne male konzerve sardina.

Jake Gyllenhaal

Film: Nightcrawler
Izgubio: 15 kilograma

Ako pamtite odličan triler "Nightcrawler" vjerojatno vam se u sjećanje urezao i jezivo mršavi Jake Gyllenhaal koji je s 81 kilograma pao na samo 66. Iako to nije bilo potrebno za ulogu, tvrdi da je želio stvoriti lika koji izgleda kao da je stalno gladan.

"Pokušao sam unositi što manje kalorija. Znao sam da sam u pravom štimungu ako sam gladan. Fizički je bilo vidljivo, ali kemijski i psihički, bilo je to još fascinantnije putovanje. S vremenom mi je postalo borba", govori Jake koji je žvakao žvakaće kako bi prevario mozak, pio mlijeko od badema i neprestano trenirao na biciklu.

Christian Bale

Filmovi: The Machinist
Izgubio: 29 kg

Jedna od najstrašnijih transformacija na filmu je ona Christiana Balea za film "The Machinist". Naime, britanski se glumac za ulogu Trevora Reznika izgladnjivao se kavom i jednom jabukom dnevno što je u konačnici zabrinulo i njegovog liječnika koji mu je sugerirao da hitno prestane s ovom dijetom jer je ozbiljno ugrozio svoje zdravlje.

Kako je vrijeme odmicalo počeo je osjećati da gubi mišićnu masu i dodaje da nije mogao trčati dulje od minutu ili dvije. Rezultati su zastrašujući.

Anne Hathaway

Film: Les Miserables
Izgubila: 11 kg

Osim ako niste veliki ljubitelji mjuzikla u kojima Russell Crowe pokušava ubiti glazbu "Les Miserables" vam je vjerojatno promakao pa vam je vjerojatno promakla i Anne Hathaway koja je za potrebe filma prošla kroz transformaciju koja joj je osigurala i Oscara.

Vogue piše kako je Anne svoju prehranu svela na dva kolačića od zobenih pahuljica dnevno, a namjera joj je bila izgledati "kao da umire". Uspjela je.

Ashton Kutcher

Film: Jobs
Izgubio: 9 kilograma

Kutcher je definitivno izgledao kao mladi Steve Jobs, ali film je bio očajan. No, to ga nije spriječilo da ulozi pristupi krajnje ozbiljno pa je odlučio prigrliti i prehrambene navike lika kojeg je igrao.

Na mjesec dana postao je frutarijanca i jeo samo voće. Inače, Jobs je umro od raka gušterače, a upravo je zbog problema s gušteračom u bolnici završio i Kutcher koji je bio uvjeren da puno voća ne može biti loše za njegov organizam.

"Umirao sam od bolova, a liječnički nalazi bili su zastrašujući", govori Kutcher koji je na posebnoj dijeti bio sam mjesec dana i u tom periodu izgubio devet kilograma. Nije baš drastično, ali opasno je.

Matthew McConaughey

Film: The Dallas Buyers Club
Izgubio: 13 kg

Trinaest kilograma možda ne izgleda toliko puno, ali fotografije iscrpljenog glumca pokazale su da je to bilo i više nego dovoljno.

McConaughey tvrdi da je uglavnom konzumirao tekućinu i trenirao toliko da se, kako on kaže, "tijelo hranilo samim sobom". Štoviše, u jednom je trenutku zaključio da mu trening uopće nije potreban pa je izbacio trčanje i nastavio gubiti kilažu.

Ipak, valja spomenuti i da je glumac zbog ekstremne dijete u jednom trenutku zamalo izgubio vid.

Jared Leto

Film: Dallas Buyers Club
Izgubio: Skoro 20 kilograma (ni sam nije siguran)

Mnogi najčešće spominju Matthewa McConaugheyja govoreći o transformacijama za film "Dallas Buyers Club", često zaboravljaju da je kroz isti pakao prošao i Jared Leto koji, baš kao i njegov kolega, nikada nije imao problema s kilažom. No, za potrebe filma krenuo je s rigoroznim dijetama zbog kojih je do kraja snimanja pao na samo 52 kilograma.

Što se dijete tiče, kaže da nije bilo tajne već je jednostavno prestao jesti. Ponekad danima ne bi pojeo ni zalogaj, a rezultati su zastrašujući jer pedeset kilograma na njegovih 175 centimetara nikako nije imidž kojem bi itko trebao težiti.

Matt Damon

Film: Courage Under Fire
Izgubio: 22 kg

Dijeta Matta Damona u isto vrijeme djeluje dobro i poremećeno. Naime, jeo je uglavnom pileća prsa, bjelanjke i jedan pečeni krumpir dnevno, bez ulja i soli, što i ne zvuči toliko loše. S druge strane, pio je ogromne količine kave i pušio "k'o Turčin", a svakog je dana trčao oko 20 kilometara.

Sve je to dovelo do oštećenja nadbubrežnih žlijezda zbog čega je dva mjeseca morao uzimati lijekove.

Tom Hanks

Film: Cast Away
Izgubio: 25 kg

Pripremajući se za ulogu Chucka Nolanda, Tom Hanks se podvrgnuo strogoj dijeti i treninzima. Prvo su snimljeni dijelovi filma u kojima je 25 kilograma "civiliziraniji", a zatim je snimanje pauzirano na period od gotovo godinu dana kako bi Hanks bio uvjerljiv u ulozi modernog Robinsona koji jede uglavnom ribu i pije kokosovo mlijeko.

Izbacio je kavu i zamijenio je čajevima, pio puno vode i kokosova mlijeka, jeo ribu i povrće, a tvrdi kako je svoj ručak vrlo često mogao držati na dlanu. Uz sve to, svakog je dana trenirao dva sata.

Pročitajte više