Horor "Texas Chainsaw Massacre" na prvom mjestu zarade u SAD-u

NAJNOVIJA inačica filma strave iz 1974. godine, "Texas Chainsaw Massacre", izbila je na prvo mjesto sjevernoameričke ljestvice filmova s najvećom zaradom tijekom proteklog vikenda, prema podacima specijalizirane tvrtke Exhibitor Relations.

Nova verzija tog "klasika" među hororima donijela je oko 29,1 milijun dolara otkako se u petak počela prikazivati u kinodvoranama, prema podacima koje je u ponedjeljak objavila ta tvrtka.

Najnoviji film Quentina Tarantina "Kill Bill", koji priča o pustolovinama Crne Mambe, plaćene ubojice koju tumači Uma Thurman, pao je na drugo mjesto, sa zaradom od 12,5 milijuna dolara.

Treće mjesto zauzima triler "Runaway Jury" (temeljen na romanu Johna Grishama "Odmetnuta porota"), s Geneom Hackmanom i Dustinom Hoffmanom u glavnim ulogama, s neočekivano skromnih 12,1 milijuna dolara.

Komedija "The School of Rock", koja prikazuje Jacka Blacka u ulozi neuspješnog gitarista koji na djecu prenosi ljubav prema rocku, dolazi na četvrto mjesto, s 11,3 milijuna dolara u četvrtom tjednu prikazivanja.

"Mystic River" Clinta Eastwooda, sa Seanom Pennom u glavnoj ulozi, ostvario je 10,3 milijuna dolara prihoda i prednjači pred znanstvenofantastičnim filmom za djecu "Good Boy" koji je zaradio 9 milijuna dolara.

"Intolerable Cruelty", romantična komedija s Georgeom Clooneyjem i Catherine Zeta-Jones, na sedmom je mjestu sa 6,8 milijuna dolara prihoda, ispred akcijskog filma "Out of Time" s Denzelom Washingtonom, koji je zaradio 4,1 milijun dolara.

Na devetom je mjestu romantična komedija "Under the Tuscan Sun" (3,8 milijuna dolara), dok pustolovni film "The Rundown", s bivšim kečerom The Rockom, zauzima deseto mjesto, s 2,8 milijuna dolara zarade.

Pročitajte više