Hrvate naljutilo pitanje u Milijunašu: Najbezobraznije u povijesti kvizova

Screenshot: HRT

GLEDATELJI kviza Tko želi biti milijunaš? ne prestaju raspravljati o jednom pitanju u sinoćnjoj epizodi.

>>Domaćica Gordana sve džokere iskoristila na jednom pitanju. Znate li vi odgovor?

"Ubiti pticu rugalicu. Što kaže Atticus Finch, što je to?" glasilo je pitanje. Ponuđeni odgovori su bili: A) Grijeh, B) Sreća, C) Sramota i D) Ponos.

 

Međutim, mnogi tvrde da je pitanje zapravo imalo dva točna odgovora - i grijeh i sramota.

"I grijeh je i sramota. Tako je navedeno u hrvatskom prijevodu", "Dvoznačno!", "Opis 'Pucaj u šojke koliko god hoćeš ako ih uspiješ pogoditi, ali upamti, SRAMOTA je ubiti pticu rugalicu... One ne čine ništa, osim što nam pjevaju. Ne uništavaju ljudima vrtove, ne gnijezde se u kukuruzu, samo pjevaju. Zato je GRIJEH ubiti pticu rugalicu'", "Bila su dva točna odgovora", upozorili su gledatelji kviza na društvenim mrežama.

"Mi nismo država u kojoj je engleski službeni, niti je pitanje postavljeno na engleskom, već na hrvatskom. Postoji prijevod, isti u nekoliko izdanja, i to bi onda trebao biti relevantan izvor. Prema tome, pitanje je neregularno, a oni koji su sastavljali pitanje, kao i oni koji su ga provjeravali, nisu dobro obavili svoj posao, jer su u ponuđenim odgovorima dva točna odgovora", pobunili su se i forumaši.

"Ovo pitanje s pticom rugalicom je u cijeloj kvizaškoj povijesti najodvratnije i najbezobraznije pitanje", zaključili su neki.

Natjecateljica Gordana Horvat na tom je pitanju za 32.000 kuna iskoristila sva tri jokera. 

Prvo je nazvala prijatelja, kojeg nije poslušala, a onda je uzela joker pola-pola koji joj je eliminirao ono što je i ona eliminirala na početku. Na kraju je pitala i znalce u studiju, ali nijedan od njih nije podignuo ruku. 

Josip joj je, pak, dao svoje mišljenje, a Gordana je rekla da ju je od početka vuklo da je A točan odgovor, odnosno grijeh. I bio je. Domaćica iz Belog Manastira na kraju je odustala na pitanju za 125.000 kuna.

Za komentar smo upitali i HRT, a objavit ćemo ga čim ga dobijemo.

Pročitajte više