Hrvati, ne pitajte koji vas kurac udara u zdrav mozak, samo se prilagodite svakoj veličini

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

TALIJANI i imaju Cosa Nostru, a mi Lijepu našu. Obračun dviju najmoćnijih bandi u Hrvatskoj, Vlade i Agrokora, je u tijeku, a direktan prijenos možete pratit putem bloga i malih ekrana. Mučen u gluho doba noći, natjeran da potpiše vlastiti stečaj, Todorić sprema osvetu. Već nekoliko mjeseci gleda Sopranose i uči od Kumova tražeći inspiraciju za javni nastup. Izdvojivši najslabijeg pripadnika krda, obrušio se na Dalićku. Dalićka bi, navodno, mogla završiti u zatvoru, tim više šta je u nekoliko navrata i sama dala do znanja da zna gdje joj je mjesto.

S obzirom na fizički izgled sigurno je da joj sapun ne smije pasti. Plenković bi u zatvoru živio kao i dosad, na grbači poreznih obveznika, uz najmanje tri obilna obroka dnevno. Prvih mjeseci bi odmarao čitajući Ustav RH, a zatim bi kopao rupu kroz koju bi se, usprkos nadolazećoj pretilosti, ipak provukao. Ugodne vanjštine, nitko ne bi pomislio da je taj čovjek spreman kanalizacijom stići do cilja, no čini se da tek u septičkoj Plenković diše punim plućima.

Moglo bi se dogoditi da Petrov umjesto u obiteljsku kuću useli u zatvor. Dosljedan sebi, zasigurno neće koalirati s ostalim zatvorenicima. Naravno, osim ako oni ne počnu prvi. U tom slučaju će dati sve od sebe, počevši od guzice.

Zbog osnaživanja hrvatskog gospod(ar)stva, Zdravko Marić također može dospjeti u zatvor. Premda je za to mala vjerojatnost, čuda su moguća, tim više jer je čudom dospio u Sabor.

Ako vam je itko od navedenih drag, ne brinite! Stabilnost države nije na vidiku, odnosno nitko od spomenutih neće u Remetinec. U zatvorima sjede uglavnom oni koji narušavaju javni nered i nemir. U zatvor idu i oni koji ne plate račun za struju, a kako Todorić redovito ne plaća ništa tako su on i njemu slični od zatvora izuzeti. Nekažnjeno narušavati red, mir, imovinu i sigurnost građana mogu samo političari i kriminalci. Što su političari u tome uspješniji, to je veća vjerojatnost da će pobijediti na izborima. Neosuđeni kriminalci se u Hrvatskoj zovu biznismeni, a ima ih i među političarima.

Kako u našoj državi ne postoje osuđeni kriminalci, po glavi stanovnika imamo 2 biznismena, 5 političara i 3 svećenika. Glava stanovniku i služi da mu se pojedinci penju na vrh nje. Važno je da stanovnik ne propitkuje koji ga kurac u zdrav mozak udara, već da bude podatan svakoj veličini. Je li Kerum švercer, kako stoji u optužnici iz 1996., ili poduzetnik, stanovniku je isti kurac. Moguće da bi i Kerum volio da je veći, no da bi bio Todorić, fali mu još pola Hrvatske, helikopter i blog. Tad bi postao gradonačelnik jer Hrvati vole ponavljati povijest, pogotovo onu koje bi se trebali stidjeti. Takvi smo da prvome milijunu ne gledamo u kunu. Sami smo krivi što zbog ostalih milijuna gledamo u svaku lipu. 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Pročitajte više