Hrvati o Papinom odobrenju davanja blagoslova istospolnim parovima: "Katastrofa"

Video: Index

PAPA Franjo je službeno odobrio svećenicima da daju blagoslove istospolnim parovima

Vatikan je prije nekoliko dana, u povijesnoj odluci koju je odobrio papa Franjo, objavio da će rimokatolički svećenici moći obaviti obred blagoslova istospolnih parova, pod uvjetom da ti obredi nisu dio redovitih katoličkih rituala ili liturgije. U dokumentu vatikanske uprave za doktrinu navodi se da takvi blagoslovi ne bi legitimirali neregularne situacije, ali bi bili znak da Bog prihvaća sve ljude.

Tim smo povodom prošetali Zagrebom i pitali prolaznike što misle o tome.

"Ja to podržavam. Općenito nisam vjernica, tako da, super", rekla nam je jedna djevojka. No nisu se svi složili s njom.

@index.hr "Dao bih im jedan otok pa nek se razmnožavaju tamo." #papa #popefrancis #indexhr #crkva #zagreb #hrvatska #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Dao bih im jedan otok pa neka se razmnožavaju tamo"

"Katastrofa. Ako Biblija kaže da je brak između muškarca i žene, da dijete može poteći od muškarca i žene te da je to životna zajednica - ovo je katastrofa za mene", odgovorio je jedan od prolaznika. S njim se složio još jedan gospodin, koji tvrdi da Crkva zbog ovakve odluke gubi svoj smisao.

"Ne mislim ništa, za mene je to katastrofa", nadovezala se još jedna prolaznica.

Neki smatraju da je to u redu sve dok se time ne čini nažao drugima, no mnogi su nam rekli da oni nikad ne bi dali blagoslov istospolnim planovima. "Nikada, dao bih im jedan otok pa neka se razmnožavaju tamo. Je li to primjer našoj djeci?" oštro je rekao jedan prolaznik. 

"Bog je stvorio muškarca i ženu da stvaraju obitelj", zaključila je još jedna prolaznica koju smo sreli u centru grada.

Što su nam još Zagrepčani rekli, pogledajte u videu. 

Pročitajte više