Hrvati o žiriju s Dore koji je stavio Lasagnu u rezervu: "Idioti su"

Screenshot: Youtube

PITALI smo građane u Zagrebu što bi oni promijenili na HRT-u i Dori nakon ovogodišnjeg Eurosonga, na kojem je povijesni uspjeh za Hrvatsku postigao čovjek kojeg je HRT-ov žiri stavio u - rezervu. 

>>Cijela uprava HRT-a mora odmah otići

"Svašta", "Žiri jer previše odudaraju glasovi žirija od publike", "Ljude koji biraju kandidate", "Na Dori i na HRT-u treba puno toga mijenjati. Treba mijenjati režisere i žiri", "Iskreno, gledali smo draga i ja i zaspali smo. Nije nam bilo baš pretjerano zanimljivo. Možda nešto da više diže ljude i slično", "Od korupcije, podobnosti, izbacio bih HDZ i njegov utjecaj", kazali su neki. 

"Treba biti manje politike i manje se politika treba uplitati. Ne trebaju se gurati ljudi, treba biti poštenije. Nisam inače pratio Eurosong ni Doru, ali sam pogledao ove godine i oduševio me čovjek (Baby Lasagna)", "Sva sreća da je Zsa Zsa odustala pa je on uletio", dodali su drugi. 

"Treba se više gledati kvaliteta pjesme"

Prolaznike smo također pitali što bi poručili HRT-u prema kojem Baby Lasagna nije ni trebao ići na Eurosong jer je bio rezerva.

"Poručio bih im da su idioti. Baby Lasagni svaka čast za sve što je napravio i kako je napravio. Respect. Ovi na HRT-u neka voze svoju melodiju koju guraju već desetljećima", "Nemam riječi", "Da se treba više gledati kvaliteta pjesama", kazali su nam. 

"Inače ne gledam Eurosong, ali ove godine sam gledala jer je sve dobro. Dobar je nastup i izvođač. Lijepu pjesmu je objavio tako da mislim da su stvarno pogriješili. HRT ako smatra da nije trebao doći, to je njihovo mišljenje. Mi kao publika smo glasali drugačije", "U svim poslovima se dogodi da se pogriješi. Možda na HRT-u i u tim prilikama se to ne bi trebalo događati, ali dogodilo se. Srećom je završilo ovako kako je završilo", objasnili su. 

Na Eurosong ušao kao rezerva

Podsjetimo, Baby Lasagna je na ovogodišnjem Eurosongu ostvario povijesni uspjeh. Bio je drugi, odmah iza pobjednika Švicarca. Ostvario je za Hrvatsku najbolji rezultat na Eurosongu otkako sudjelujemo na tom natjecanju. Zanimljiva je činjenica da je Baby Lasagna na Eurosong došao slučajno, kao rezerva. Naime, HRT-ovom žiriju Lasagna se nije činio kao dovoljno kvalitetan izvođač za Doru. Ovdje možete pronaći imena ljudi koji su tada sjedili u žiriju. 

Na Doru je upao tek nakon što je pjevačica Zsa Zsa odustala od natjecanja. Pobijedio je na Dori s pjesmom Rim Tim Tagi Dim.

 

Pročitajte više