Hrvatska dočekala 2010. uz besplatno kuhano vino, ponoćnu utrku i kišu



GRAĐANI diljem Hrvatske ispratili su staru i dočekali 2010. godinu vatrometom i slavljem na otvorenom, a nije ih omela niti kiša i zahlađenje.

Uz pucanje petardi i glazbu, brojni su naši sugrađani proslavili dolazak nove, i nadamo se sretnije, godine. Na glavnom se zagrebačkom Trgu skupilo oko desetak tisuća ljudi kojima kiša nije smetala te su se provodili uz nastupe brojnih izvođača poput Vatre, All Stars Banda, Alke Vuice i drugih. Kad je otkucala ponoć počeo je veliki vatromet, a nije ga propustio niti gradonačelnik Milan Bandić. Nezaobilazno je bilo i paljenje navijačkih baklji. Nakon vatrometa na pozornicu je stupio Boris Novković i zabavljao brojne sugrađane tijekom prvih sati Nove godine.

Prvi sportski događaj u Europi

U Varaždinu je ulazak u novu godinu obilježen prvim sportskim događajem u Europi u 2010. Točno u ponoć počela je 32. novogodišnja utrka tijekom koje su muškarci otrčali 6 kilometara, a žene 3. Okupilo se oko stotinjak trkača iz Hrvatske i susjednih zemalja. Na trgu je ljude zabavljala varaždinska grupa "Vizija" koja je i prošle godine nastupala. Građanima su se dijelili besplatno kuhano vino i čaj, a cijela je fešta trajala do 2 sata.

Bajaga i TBF obilježili doček na Korzu

Riječani su na Silvestrovo pohrlili na Korzo kako bi vidjeli nastup Bajage i Instruktora te splitskog TBF-a. Niti Riječane nije kiša omela u zabavi. Nova je dočekana u dobrom raspoloženju i bez ekscesa, jer je osiguranje bilo jako. Korzo je ovog puta, srećom, bio preplavljen ljudima, a ne vodom.

Tamburaši zapalili Vukovarce

Vukovar je novu godinu dočekao uz tradicionalne tamburice i kuhano vino. Građani su imali prilike uživati u nastupi Passage banda i Tamburaškog sastava Hrvatski sokol. Spektakularni vatromet zadivio je Vukovarce unatoč oblačnom nebu. Inače vatromet je Vukovaru poklonio grad Koprivnica. Osim gradonačelnika, Novu godinu je svim građanima čestitala i teško stradala Sandra Paović.

Kerum nije plesao valcer

Splićani su se okupili na Rivi u velikom broju gdje ih je zabavljao Tony Cetinski te grupe Azil i Kampanel. Nezaobilazna je bila čestitka gradonačelnika Željka Keruma koji se ipak nije odlučio otplesati novogodišnji valcer.

Dubrovčane zabavljao Milo Hrnić

Dubrovčani su na Stradunu počeli slaviti na Silvestrovo u jutro. Cijeli dan građane su zabavljale ženske klape Maestral i Kaše, a folklorni nastup imao je ansambl Linđo. U podne je održana tradicionalna dubrovačka kolenda tijekom koje je svirala gradska glazba Dubrovnik, mješoviti zbor Libertas i ansambl Linđo. Navečer je oko 12.000 građana zabavljao Milo Hrnić i grupa Dariva. Doček je prošao bez incidenata, pod budnim okom visokih mjera osiguranja, vatrogasnih i medicinskih timova i bez kiše. Program se nastavlja danas, 1.siječnja, u 12:30 sati, na pozornici ispred crkve Sv.Vlaha tradicionalnim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz svjetski priznatog dirigenta maestro Normana Widjaju  izvedbama poznatih kompozicija I valcera, te večernjim programom u 20 sati uz poznate dubrovačke grupe Teatar i Valetudo.

Pročitajte više