Hrvatska komičarka objavila tužnu vijest: Teško nam je ovo napisati...

Foto: Instagram

JEDNOJ od najpoznatijih domaćih stand-up komičarki Marini Orsag u posljednje vrijeme nije bilo lako. Nakon što je u potresu ostala bez stana, sad je objavila da se njen Comedy Club privremeno zatvara. 

Ovakvu je odluku objasnila u podužoj objavi na društvenim mrežama u kojoj je navela da su razlozi za to veliki troškovi koje više nisu mogli podnositi, ali i prodaja prostora kluba. 

"Draga naša redovna, divna i dugogodišnja publiko, jako nam je teško ovo pisati, međutim to je život. Privremeno zatvaramo Comedy Club. Zbog svih krađa koje su nas zatekle tijekom godina stvaranja i rasta kluba, zbog korone i potresa sve je kulminiralo troškovima koje nismo u mogućnosti više podnositi sukladno činjenici da nas grad i država ne doživljavaju te nam ne omogućuju manje poreze na kulturna događanja niti nas doživljavaju kao dio kulture. Također, vlasnik prostora odlučio je prodati prostor te s promjenom vlasnika dolaze novi uvjeti, odnosno prenamjena prostora. Jedan je od dodatnih problema što nisu svi komičari koji su odrastali kod nas imali istu viziju o stvaranju scene, ulaganju u nju i stvaranju zajedništva", napisala je. 

U nastavku je istaknula da ovo nije kraj Studija Smijeha, ni samog Comedy Cluba, "već mala logistička pauza" koju će, navodi, iskoristiti kako bi pokušali dobiti državni ili gradski prostor. 

"Iako tužni zbog ove situacije, neizmjerno smo ponosni na sve što smo postigli u posljednjih devet godina rada kluba te petnaest godina stvaranja scene. 'Odgojili' smo, 'odškolovali' i bili odskočna daska za više od dvadeset profesionalnih stand-up komičara/komičarki, od kojih su neki pokrenuli i nove brendove u stand-up komediji. Organizirali smo u prosjeku više od petsto nastupa godišnje, od kojih i više od dvadeset festivala i velikih događanja. Osvojili smo razne nagrade, i to na svjetskoj razini, te ostavili velik utisak na svjetskoj sceni zbog načina rada, količine stvaranja novih tekstova i novih prilika i nastupa za nove komičare/komičarke", piše Marina. 

Objavu je zaključila zahvalom za sve koji su godinama podržavali njihov rad. 

"Zahvaljujemo vam što ste nas pratili sve ove godine i uz sve nedaće omogućili da ovaj klub živi godinama. Bez vas ne bi bilo ni nas. Hvala vam za svaki smijeh, svaki aplauz, svaku kupljenu kartu, svaki share, svaku pohvalu i svu podršku što ste nam davali godinama. Hvala vam od srca. Vidimo se vrlo brzo u Shock Show Industry (Katran) kao privremenom domu dok se situacija ne promijeni. Volimo vas sve i nadamo se da ćete nas i dalje pratiti i pomoći nam što prije ostvariti uvjete za novi dom", zaključila je. 

Pročitajte više