Hrvatske pjevačke zvijezde jeftinije u susjedstvu

KAKO ih ima puno, i kako za sve u Hrvatskoj nema dovoljno posla, naši estradnjaci nastupaju u susjednim zemljama, gdje zarađuju manje nego u Lijepoj našoj.

Od velikog broja klubova u Hrvatskoj tek njih desetak može organizirati koncerte koje će potom i platiti, odnosno bez rizika za pjevače isplatiti honorar. S druge strane, tek nekolicina naših pjevača može sebi priuštiti dobro organizirane turneje koje donose zaradu.

Vlado Kalember najbolje prolazi u Sloveniji. U kriznim vremenima dok nije postojala grupa 4 Asa tamo je zarađivao kruh. Od kada postoje 4 Asa dobro su prihvaćeni u BiH i SiCG. U Deželi je najpopularnija Danijela Martinović, a slijede je Josipa Lisac i grupa Karma. Traženi su i Jasmin Stavros, Dražen Zečić i Zlatko Pejaković.

Poznato je da Nina Badrić u Sloveniji pjeva za 3000 eura, dok u Hrvatskoj zarađuje po nastupu 3500 eura.

U Srbiji je hit bio Magazin, sve do nedavno, kako pišu 24sata, kada su ih na Tašmajdanu radnici gađali trulim jajima i suzavcem jer je tamošnja općina njihove plaće isplatila Magazinu. Tamo se prva probila Alka Vuica, koja se ne želi ni prisjećati prvog nastupa kada su je gađali jajima.

U nekoliko beogradskih klubova povremeno nastupaju Massimo Savić, Dino Dvornik i Darko Rundek. Ivana Banfić najveća je zvijezda u Crnoj Gori, gdje je za Novu godinu u Budvi zaradila 30 000 eura.

Najveće zvijezde u Bosni su Amir Kazić Leo i Kemal Monteno, a u Hercegovini "kralj dijaspore“ Mate Bulić. Tony Cetinski gdje god nastupao traži 4500 eura, Vesna Pisarović u većim klubovima i dvoranama 2700 eura, a Boris Novković 2000 eura.

Među top zarade naših estradnjaka, uz navedenu Ivane Banfić u Budvi, spadaju Severinin nastup na svadbi Saje iz Rožaja i Magazinov koncert u Sava Centru.

Pročitajte više