Hrvatski reprezentativci love imaju, stila nemaju

OKUPLJANJE Hrvatske nogometne reprezentacije pred očekivane utakmice s Bjelorusijom i Engleskom okupilo je sve zagrebačke sportske novinare i nogometom zaluđene znatiželjnike, a tema koja se, uz Modrićev prijelom, nakon pressice održane u Sheratonu prepričavala bila je modnog, a ne sportskog karaktera. Naime, uz poslovično obožavane kod naših nogometaša brendirane i skupe torbice, inače primjerenije ženskom spolu, stil koji je za pressicu isfurao Ivan Rakitić kod novinara je izazvao podsmijeh s naglaskom na - njegov prsluk!

Hrpa nula na računu donosi odjeću, ali ne i dobar stil

Da hrpa nula na računu ne donosi uvijek i dobar stil već i ptice na grani znaju, ali zašto su nogometaši neskloni uslugama modnih stilista, kad modu već toliko religiozno ljube, misterij je koji dosad još uvijek nismo uspjeli razotkriti. Recimo, nešto sitno prije početka Eura prošle godine, baš kada je naša reprezentacija sazvala pressicu samo kako bi predstavila svoja "željeznička" odijela u kojima se kasnije šepirila po stadionima Klagenfurta, Marko Grubnić se ponudio da ih stilizira.

Marko Grubnić: Super bi izgledali da ih ja dohvatim!

"To bi mi bila velika čast, super bi izgledali da ih ja dohvatim", rekao nam je tada Marko, nakon što nam je nevoljko priznao kako u onome što im je (inače uvijek uredni i elegantni) Slaven Bilić izabrao izgledaju stravično. Repka do danas (očito) Markovu ponudu nije prihvatila, a da li bi trebala - procijenite sami.

Jasno, nogometašima nije primarni cilj da izgledaju moderno, ako se više ta riječ uopće i može koristiti, ali oni se tako vole truditi oko toga, da im mnogi njihove modne gafove više ne mogu gledati "kroz prste". Nedavno su nas tako zabavljale fotke urugvajskog igrača Richarda Porte koji je u Split došao izvidjeti ponudu Hajduka te rivom prošetao torbicu istog onog brenda koji hrvatske sponzoruše jednostavno obožavaju, a danas nas zabavlja prsluk Ivana Rakitića koji je jednako besmislen kao i spomenuta torba.

A tko savjetuje trenere?



A zanimljivo je, i potrebno također, spomenuti da mladi nogometaši nakon što postanu ozbiljni treneri, izbornici reprezentacija, svoj odjevni stil naglo popravljaju. Je li to iskustvo, utjecaj modno osviještenih supruga ili moguće manjak brige za izgled, pa konačno "sve sjedne na svoje", ne znamo, jer redovito ti isti, osim izuzetka legendarnog Ćire Blaževića, o modi odbijaju razgovarati.

Pročitajte više