HTV predstavio sudionike showa "Zvijezde pjevaju"

"Tako sam se htjela natjecati u ovom showu, ali mi funkcija to ne dopušta", najavila je novi HTV-ov projekt direktorica programa Tanja Šimić, koja s ekipom showa "Ples sa zvijezdama" priprema novu emisiju u kojoj će se za pobjedu boriti osam estradnjaka, zajedno s natjecateljima iz svijeta medija, sporta i kazališta.

Javnosti su konačno predstavljeni parovi koji će se od 7. travnja natjecati u novom HTV-ovom projektu od kojeg se puno očekuje. Tako ćemo iz tjedna u tjedan moći pratiti zanimljive glazbene duete - glumica Iva Visković pjevat će s Borisom Novkovićem, a Bojana Gregorić s Petrom Grašom. Voditeljica i urednica Vijesti, Lamija Alečković, surađivat će s Jacquesom Houdekom, dok će Goran Karan stilisticu Mariju Cvitanović pokušati naučiti osnovama pjevanja i nastupanja.

Glumac Igor Mešin za partnericu je dobio Jelenu Radan, a HTV-ov novinar Robert Zuber Maju Blagdan. Ivana Husar Mlinac glazbeno će opismeniti Luku Bulića, a Ivana Banfić će isto pokušati s boksačem Stjepanom Božićem. Tako je HTV održao obećanje i, suprotno očekivanjima, nije doveo marginalne izvođače, već se pobrinuo da nas na malim ekranima zabavljaju eminentna estradna imena.

Barbara Kolar i Duško Ćurlić oduševili su čelnike državne televizije u "Plesu", pa će voditi i "Zvijezde pjevaju", dok će natjecatelje pratiti bend Nikše Bratoša, pojačan članovima Big Banda HRT-a. Natjecatelji će se predstaviti u nekoliko glazbenih kategorija, kao što su rock, pop, mjuzikl, balade, country i swing, a vježbat će svakodnevno u studijima Hrvatskog radija.

Iako stručni žiri, koji uz gledatelje bira najbolje i komentira viđeno, još nije formiran, poznato je da će ga sačinjavati dva pjevača, jedan glazbeni producent te predstavnik zagrebačke Muzičke akademije. Za emisiju "Zvijezde pjevaju" najavljena je i spektakularna pozornica, zadana od strane licencnog partnera i sastavljena od mnoštva ekrana, što dosad nije viđeno na našim prostorima.

Zvijezde su na press konferenciji izrazile zadovoljstvo odabranim parovima, te najavljuju spektakl koji će nesumnjivo imati veliku gledanost i svoje mjesto u domaćim medijima. Zagrijanost HRT-a za novi projekt dokazuje i činjenica da su tamošnji Informativni i Mozaični program najavili bezrezervnu podršku svojim zvijezdama, Robertu Zuberu i Lamiji Alečković, kako bi pokazali da su i ljudi iza kamere te novinari koji svakodnevno kroje vijesti "veseli, zanimljivi i zabavni".

D.K.
Foto:R.G.

Pročitajte više