HTZ: Predstavljamo Top 16 kandidata!

NAKON mjeseci potrage za talentiranim mladićima i djevojkama koji imaju šanse postati nova hrvatska zvijezda, žiri u sastavu Tony Cetinski, Anđa Marić i Goran Lisica Fox odabrao je Top16 kandidata. U live emisijama ih je trebalo nastupati 15, ali je Tony kao predsjednik žirija, napravio mjesta za još jednu kandidatkinju - Maju Malić. Hoće li dano povjerenje biti opravdano, saznat ćemo u live emisijama. U Top16 je trebala biti i Lucija Kukor, ali je ona odustala od showa zbog školskih obveza. Umjesto nje među najboljih 16 se našla Isabella Kim Popović.

Adrijana Baković  

Adrijana Baković ima 19 godina, dolazi iz Bizovca i studentica je biologije. Razlog zbog kojeg se prijavila u show "Hrvatska traži zvijezdu" jest što je odrasla u obitelji koja se bavi glazbom. Otac pjeva i svira harmoniku, a brat klavijature pa tako i Adrijana već 12 godina svira klavir i pjeva. Ono što je razlikuje od ostalih je što sama piše pjesme. Koliko je dobra u pjevanju i sviranju dokazuju razna priznanja i nagrade koje je primila. Najviše voli slušati pop-rock, a pjeva u vokalnom duhovnom sastavu Matheus. Ondje su, kaže, njezine kantautorske sposobnosti izašle na vidjelo i čak su s njezinom pjesmom pobijedili na internacionalnom festivalu. Adrijani su najveća podrška u svemu njezini roditelji, a iako ne živi više s njima, nerijetko navrati na ručak. Velika strast su joj putovanja, a Egipat joj je najljepša destinacija koju je do sada posjetila. Od našeg žirija traži da ocjenjuju realno i objektivno. Hobiji su joj rolanje i sviranje klavira, glazbeni idoli Celine Dion i Sarah Brightman, a najviše se boji pauka.

Boris Rogoznica

Jedan od finalista showa Hrvatska traži zvijezdu je i 23-godišnji  Boris Rogoznica iz Zadra. Njegov je cilj, kako sam kaže, postati ono za što je stvoren i biti ono što zaista jest. Boris je umjetnička duša, a glazba je njegov život. Glazbenu karijeru započeo je kao DJ još s 15 godina, a za to vrijeme kaže da mu je bilo najljepše u životu. Gdje god nastupao, bio je glavna "faca", a i cure su ga obožavale. Svira sveukupno šest instrumenata. Najveći idol mu je Paul McCartney, a jako cijeni i Đorđa Balaševića. U školi je bio povučen jer je, kako sam kaže, bio previše osjećajan i romantičan. No da je dobro biti takav, dokazuje i njegova ljubav, djevojka Anita, zbog koje mu se život preokrenuo naglavačke. Sam priznaje da mu nije jasno kako je uspio završiti fakultet, ali ponosan je vlasnik diplome Ekonomskog fakulteta. O svojoj duhovnosti ne želi pričati jer, kaže, rijetki bi ga razumjeli. Najveći strah mu je da iza sebe ne ostavi nikakav trag. Šarmantni Boris ne bi mogao živjeti bez vjere i nade, a to je svakako ono što mu treba u idućim mjesecima u kojima se bori za pobjedu u showu. Hobiji su mu glazba trčanje i plivanje.

Dino Antonić

Iako se okušao u širokom spektru poslova, hiperaktivni natjecatelj showa Hrvatska traži zvijezdu, 23-godišnji Dino Antonić iz Rijeke, oduvijek je pokazivao ljubav prema glazbi. Od malih nogu pjevao je u Dječjem zboru "Morčići", a prvo pjevačko iskustvo preraslo je u ljubav prema pjesmi zbog čega je upisao glazbenu školu u Rijeci, smjer klavir, koji svira od svoje treće godine. Glazba ga je toliko zarazila da je postao član grupe Putokazi i benda Brzi vlak. Kaže da se divi glazbenim veličinama poput Michaela Bublea i Justina Timberlakea. Uvijek vedar, veseo i nasmijan Dino ne voli licemjerje i nasilje te dodaje kako ima karakteristike tipičnog horoskopskog Raka što mu ponekad teško pada jer je vrlo emotivan. Osim pjevanja, Dino obožava informatiku, koju je diplomirao u Rijeci na Veleučilištu. Diplomu smatra svojim najvećim rezultatom do sada iako bi ga pobjeda u HTZ-u mogla nadmašiti. Velika mu je želja pobijediti i raditi ono što ga najviše usrećuje, a to je glazba. Poznat po svojim tetovažama i piercinzima, Dino je odlučio dati sve od sebe da postane nova zvijezda showa i dodao kako želi da po tome bude prepoznatljiv. Najviše se boji buba, zmija, visine i klaunova.

Duje Stanišić

Duje Stanišić ima 22 godine i dolazi iz Zadra. Ovaj raspjevani morski galeb mogao bi zavesti mnoga ženska srca. Iako nema profesionalnog pjevačkog iskustva, kaže da pjeva otkad zna za sebe. Pjevanja se nije mogao odreći ni na poslu, ni u školi, što bi njegove bližnje znalo dovesti u neugodnu situaciju. Nastupa s klapom, a gitaru svira već deset godina. Duje Stanišić trenutno nije stalno zaposlen iako je po struci kuhar, no kuhanje ga, kaže, nikad nije privlačilo. Kao najhrabriju stvar koju je napravio ističe upravo javljanje u show Hrvatska traži zvijezdu, a prijavio se baš zato što show smatra izazovom. Simpatični Duje živi s roditeljima, a ima tri brata od 24, 19 i 14 godina. Uzor mu je Jim Carey u filmu "Man on the Moon", a on sam nije siguran želi li postati slavan. Ovaj šaljivi horoskopski Strijelac autor je mnogih šala na vlastiti, ali i tuđi račun. Njegovi prijatelji s njim pamte uvijek vesele i raspjevane trenutke, a oni koji ga tek upoznaju kažu da nalikuje na Edu Maajku. O svom modnom stilu brine sam, a kaže kako je najgora odjevna kombinacija koju je nosio bila ona djedovih bokserica i maminih kućnih papuča. Bilo bi zanimljivo vidjeti je na jednom od nastupa uživo. Glazbeni idoli su mu Elvis, Vinko Coce i Vice Vukov, a hobiji nogomet i pjevanje.

Hana Blažević

I 18-godišnja Hana Blažević iz Zagreba ušla je među 16 najboljih u showu Hrvatska traži zvijezdu. Učenica X. gimnazije u Zagrebu, matematičkog smjera, oduvijek je voljela glazbu i još je kao mala djevojčica željela postati glumica ili pjevačica. Ambiciozna i simpatična Hana je nakon šest godina osnovne glazbene škole, gdje je naučila svirati violončelo, odlučila sama naučiti svirati gitaru i klavijature. Osim glazbe, mlada Zagrepčanka uživa u glumi i režiji. Sa svojom dramskom skupinom, koju pohađa već šest godina, nastupala je po Rusiji, Francuskoj, Kanadi, Španjolskoj, Italiji i Portugalu. Svoj glazbeni talent naslijedila je od pokojnog oca, Krešimira Blaževića, frontmena poznate novovalne grupe Animatori. Rokerica Hana može se pohvaliti i svojim bendom Izolirband s kojim je čak nastupala i na Rokajfestu  te u natjecanju demo bendova ondje osvojila prvo mjesto. Hobiji su joj gluma, dramaturgija, pjevanje, režija i crtanje, glazbeni idoli Queen, U2, Fleetwood Mac i Beatles, a boji se skakavaca i ogovaranja.

Helena Hunčaga

Samo naizgled povučena 16-godišnja Helena Hunčaga dolazi iz okolice Zagreba, točnije Kraljevca na Sutli. Počela je pjevati već s godinom i pol, a prva pjesma koje se sjeća kako ju je pjevala je Severinina "Trava zelena". Helena ima "šareni" glazbeni ukus pa tako uz Led Zeppelin voli i Lady Gagu. Glazbeni idoli, osim spomenutih, su joj i Gabriella Cilmi, Lilly Allen, Doors, Rihanna i Beyonce. Kaže kako je uspoređuju s Lisom Minelli, a glazba koja joj najviše odgovara je rock, house, funk i blues. Sama za sebe kaže kako je zaboravljiva, živčana i brzopleta, a najveći porok joj je YouTube. Helena nije svestrana samo po pitanju glazbe, naime, obožava motore, pivo, ali se boji krampusa i samoće. Ponosna je vlasnica motora, što ne čudi budući da joj i roditelji posjeduju motore! Helena ima tri kućna ljubimca, dva psa, Olu i Pinčicu te mačka Stipu. Ovoj srednjoškolki najveći je san imati svoj bend uz koji će ostarjeti. Helena je u sretnoj vezi s gitaristom jednog benda. Crnokosa 16-godišnjakinja već je kao dijete nastupala po dječjim festivalima, a za slavu ne mari. Kaže, voli pjevanje i jedino što očekuje od showa je mogućnost da pjeva.
 
Isabella Kim Popović

Estradna svjetla i kamere od malih nogu prate 19-godišnju Isabellu Kim Popović iz Zagreba, koja je zajedno s ostalih petnaest kandidata krenula zvjezdanim putem prema vrhu. Kćer poznatog pjevača Danijela Popovića kao mala se htjela baviti glumom ili biti odvjetnica, ali kako je odrastala u glazbenoj obitelji, odluka da se ozbiljno počne baviti pjevanjem i plesom bila je logičan izbor u njezinom životu. Samozatajna Kim pridružila se zboru svoje srednje škole, koji je jednim humanitarnim nastupom u školi prikupio 4.000 kuna za školske uniforme djeci u Africi. Najbliža osoba joj je brat Sebastijan, koji joj daje korisne savjete u pjevanju. Znatiželja je bila primarni poriv njezina prijavljivanja u show "Hrvatska traži zvijezdu", ali je željela i saznati je li uistinu toliko dobro pjeva kao što joj svi govore. Među 16 najboljih je ušla, a što će biti do kraja showa, vidjet ćemo svi zajedno. Hobiji su joj pjevanje, koturanje i sakupljanje upaljača, glazbeni idoli Rihanna, Beyonce, Leona Lewis i Christina Aguilera, a boji se mraka i paranormalnih stvari.

Ivana Trogrlić

Studentica ekonomije, 19-godišnja Ivana Trogrlić iz Zagreba, od malena je znala da želi pjevati i plesati iako, kaže, ne zna od koga je naslijedila talent za glazbu. Već kao mala svojim je glasom osvajala nagrade na dječjim glazbenim festivalima, a zauzela je i 2. mjesto 2006. godine na Zagrebfestu. Ivana je završila i osnovnu glazbenu školu, svira obou, a to je bio samo početak njezine glazbene karijere. Mlada Zagrepčanka je nakon nekog vremena ušla u bend The Sound of Silence, u kojem i danas pjeva. Njezin glas očarao je i Arsena Dedića pa je tako gostovala na njegovu koncertu. Kad ne uči za fakultet ili španjolski jezik, Ivana se posvećuje glazbi i plesu te priznaje da se na show prijavila kako bi svoj glazbeni talent, koji želi usavršiti, predstavila javnosti. Glazbeni idoli su joj Beyonce i Zdenka Kovačiček.

Juraj Jurlina

Mladi 17-godišnji roker Juraj Jurlina dolazi iz Belišća, a u glazbu se zaljubio kad je zbog mutiranja morao napustiti školski zbor. 17-godišnji Juraj se već tada nije želio prestati baviti glazbom pa je ubrzo pronašao bend u kojem je pjevao pjesme AC/DC-ja i tako zavolio rock. Iako je danas frontman u čak nekoliko bendova, najviše vremena provodi s bendom Off duty, u kojem, osim što pjeva i svira gitaru, piše i pjesme. To ga, priznaje, jako veseli, ali ono što ga najviše raduje su djevojke koje obavezno vrište kada zapjeva s bendom na gažama. Juraj je naročito ponosan na svoju pjesmu "Neki drugi svijet" koja je postala hit među poklonicima rock demo bendova. Obitelj mu je velika podrška u svemu što radi, a kao najvećeg heroja smatra svojeg mlađeg brata, iako se, kaže, nerijetko potuku zbog toga tko će sjesti za kompjuter. Hobi mu je sakupljanje suvenira s koncerata, glazbeni idoli Bono Vox, Mick Jagger i David Coverdale, a boji se neuspjeha.

Jurica Gorša

Gitara, kaubojske čizme i šešir najdragocjeniji su predmeti 23-godišnjeg Jurice Gorše iz Valpova. Za sebe kaže kako je romantičan i staromodan. Sluša country, evergreen i rock, a bez gitare i glazbe ne može zamisliti život. Našem kauboju nedostaje jedino konj, a sanja kako će si ga jednog dana glazbom uspjeti i priuštiti. Najveći idol mu je Johnny Cash, a osim pjevanja, talentiran je i za kuhanje. Njegova jela navodno ostavljaju bez daha. Jurica smatra kako mu je žiri napravio uslugu prošle godine ne pustivši ga dalje jer mu je to iskustvo otvorilo vrata za mnoge gaže, od kojih ujedno zarađuje za život. Voli sudjelovati u humanitarnim akcijama pa se nerijetko odazove na koncerte takvog tipa, a i sam je osnovao Glazbenu udrugu mladih Valpovo. U ljubavi još uvijek nije upoznao "onu pravu". Boji se bolesti i gubitka voljenih. Jura Gitara, kako ga u rodnom kraju zovu, ispričao nam je šalu koja kruži Valpovom: "Što se dogodi u Valpovu kada puno slušaš country? PoGORŠAš se".

Kim Verson

Najmlađa kandidatkinja showa Hrvatska traži zvijezdu, 16-godišnja je Novogradiščanka Kim Verson. Od malena je znala da voli pjevati kada je zabavljala susjede koji su joj pljeskali s balkona oduševljeni njezinim pjevačkim mogućnostima. To je i potvrdila već s 11 godina kada je pobijedila na dječjem festivalu s pjesmom svog idola Celine Dion, "My heart will go on". Tada je osvojila čak dvije zlatne medalje - od žirija i publike. Također, dvaput je sudjelovala i na dječjoj Euroviziji. Iako sićušna i tiha, Kim je već mnoge ostavila bez teksta svojim glasom, a završila je osnovnu glazbenu školu i svira gitaru. Simpatična Slavonka rođena je u Novoj Gradišci, ali živi u Zagrebu gdje pohađa prirodoslovnu školu. Glazbeni talent naslijedila je od svojih roditelja, a uz njih je, priznaje, zavoljela i rock, posebno rock balade. Hobiji su joj pjevanje, klizanje, rolanje i ples, a boji se munja i gromova.

Maja Malić

22-godišnja Maja Malić oduvijek je željela biti pravnica, ali glazba joj je zapravo bila nit vodilja kroz život pa je i upis na Sveučilište u Puli, odakle dolazi, nije omeo da zanemari svoju veliku ljubav. Iako je, kako kaže, na kraju odabrala ekonomiju i turizam, glazbe se nije odrekla. Talent je naslijedila od mame koja joj je, veli, oslonac u svemu što radi. Osim što obožava pjevati, pa se nerijetko nađe na pozornici gdje se održavaju karaoke i osvaja darove i putovanja, 22-godišnja Puležanka kao mlađa je osvajala medalje i na sportskim natjecanjima iz košarke, rukometa i veslanja. Nastupila je i kao kandidatkinja u jednom televizijskom glazbenom showu, a pobjeđivala je i na nekoliko lokalnih pjevačkih natjecanja. Kad ne studira, vrijeme provodi baveći se sportskim aktivnostima, u druženju s prijateljima i svoja četiri psa te indijskim gavranom. U show Hrvatska traži zvijezdu prijavila ju je prijateljica jer je znala, kako kaže, koliko je glazba i pjevanje vesele. Glazbeni uzor joj je Alicia Keys, a najviše se boji samoće.

Petar Brkljačić

18-godišnji Petar Brkljačić dolazi iz Solina. Sam za sebe kaže kako je sramežljiv pa mu je tako jedan od razloga prijavljivanja u show podizanje samopouzdanja. Najveći glazbeni idol mu je Lady Gaga, koja ga inspirira svojim idejama na nastupima. Petar svira klavijature već deset godina te pjeva u crkvenom zboru. Najviše voli r'n'b, ali također sluša techno, dance i pop. Osim u glazbi, svoj talent je iskazao u slikanju, plesanju te streljaštvu, u kojem je čak osvojio titulu državnog prvaka. Kaže kako ne bi mogao živjeti bez kućnog studija koji ima te glazbene opreme. Vjeruje u paranormalno i obožava čokoladu. Petar se boji visine i zatvorenog prostora, a kandidat s kojim bi se volio vidjeti u finalu je Pjerino Ružević, i to iz razloga što su prijatelji iz djetinjstva koje je udaljenost na dugo vremena razdvojila, a sad opet, igrom sudbine, HTZ spojio.

Pjerino Ružević

Iako je mislio da će jednoga dana postati stomatolog kao njegov otac, 17-godišnji Pjerino Ružević iz Splita shvatio je da je glazba njegov životni poziv. U show se i prijavio ne bi li vidio koje su mu granice, a ostao je zatečen kada je ušao u top 16. Veseli Pjerino pohađa treći razred privatne gimnazije, a obožava skijanje i plesanje. Muzički talent, veli, naslijedio je od oca koji je kao mlad svirao gitaru. Pjerino ne svira nijedan instrument, no želja mu je naučiti svirati klavir. Iako nema djevojku, misli da mu trenutno nije ni potrebna budući da se nada daleko dogurati u showu pa vjeruje da će tada imati mnogo ljubavnih ponuda. Pjerino je zaljubljenik u internet i internetske igrice, a kaže da je ovisnik o Facebooku. Glazbeni idoli su mu Toše Proeski, Tony Cetinski i Ne Yo.

Vilibald Kovač

Vilibald Kovač mladi je Koprivničanin koji, kako kaže, živi za glazbu. Završio je elektrotehničku školu, ali studiranje ga nije zanimalo pa se odmah nakon završene srednje zaposlio u autopraoni. 19-godišnji Vilibald je prvu gitaru dobio od svog oca još prije osnovne škole, a za ljubav prema glazbi, veli, zaslužan je njegov stric koji mu je bendove poput AC/DC-ja i Quenna puštao još prije osnovne škole. Stoga ne čudi da je već s 14 godina Vili, kako ga prijatelji od milja zovu, osnovao svoj prvi rock bend. Danas pjeva u sastavu svoga tate dok slobodno vrijeme provodi igrajući kompjuterske igre ili s djevojkom Ninom, s kojom je u vezi više od godinu i pol dana. Glazbeni idoli su mu James Hetfield, Matt Barlow i Phil Anselmo, a najviše se boji pauka.

Zdenka Olujić

Crnokosa Zdenka Olujić dolazi iz Splita, ima 24 godine i za sebe može reći da pleše kroz život. Plesom se bavi od malena, osvojila je mnoge nagrade na hip-hop plesnim natjecanjima, a najviše je ponosna na 3. mjesto u hip-hopu na državnom prvenstvu. Iako se prestala aktivno baviti svojom, kako kaže, omiljenom aktivnošću, glazba joj je uvijek na prvom mjestu, a talent je naslijedila od tate. S toga i ne čudi da je već kao djevojčica bila glavna na pozornici osvojivši treće mjesto na glazbenom natjecanju "Prvi pljesak", dok je nešto kasnije bila i kandidatkinja u jednom glazbenom televizijskom showu. Od nedavno, ova atraktivna Splićanka, inače frizerka po struci, ide i na privatne satove pjevanja, a kad uhvati slobodnog vremena, budući da radi kao ugostitelj u Splitu, druži se s prijateljima i dečkom Lukom. U show se prijavila kako bi pokazala što sve može i zna, a kad je saznala da je ušla među prvih 16, shvatila je da joj je to i najljepša stvar koja joj se dogodila u životu. Glazbeni uzor joj je Celine Dion, hobiji su joj aerobik, pjevanje i ples, a najviše se boji visine.

Pročitajte više