Hugh Grant: Mrzio sam tu ulogu, ali moram raditi jer imam petero djece

Foto: EPA

Na nedavnoj svjetskoj premijeri bajkovitog dječjeg mjuzikla Wonka, snimljenog po noveli Roalda Dahla Charlie i tvornica čokolade, u Londonu se okupila cijela filmska ekipa na čelu s Timothéejem Chalametom u ulozi Wonke, a bio je tu i Hugh Grant koji je utjelovio sarkastičnog i okrutnog čovječuljka Oompu Loompu, a takvim se pokazao i pred novinarima.

Dok je Chalamet sat vremena dijelio autograme, Grant se obratio novinarima i rekao im kako mu je snimanje ovog filma bilo "apsolutno grozno iskustvo". "Nisam mogao više mrziti cijelu stvar", rekao je Grant koji se najviše osvrnuo na proces snimanja. Naime, kako on glumi pola metra visokog Oompa Loompu, radnika u Wonkinoj čokoladarnici, redatelj Paul King koristio je posebnu tehnologiju snimanja pokreta kako bi umanjio njegovo tijelo pa je glumac morao nositi posebno odijelo i kameru na glavi.

"Bila je poput krune od trnja, vrlo neugodno. Napravio sam veliku frku oko toga. Zaista sam mrzio to snimanje. I iskreno, sve ono što sam napravio sa svojim tijelom bilo je užasno i sve je to zamijenjeno animacijom", dodao je. Nakon prilično neugodne tirade pitali su ga je li se na kraju sav taj trud isplatio, a on je odgovorio: "Ne baš", što je izazvalo salvu smijeha njegovih kolega.

"Nemam ništa protiv Wonke i Kinga posebno, ali već pomalo mrzim snimati filmove, no kako imam puno djece, trebam novac i moram raditi", rekao je glumac. Glumac je inače prvi put postao tata s pedeset godina, a u idućih osam godina dobio je petero djece s dvije žene.

Hugh Grant inače je poznat po svom tipičnom britanskom humoru, oporom i sarkastičnom, što je bio glavni adut da dobije ulogu Oompa Loompe. "U romanu Charlie i tvornica čokolade, Oompa Loompasi su nevjerojatno sarkastični, osuđujući i okrutni, pa sam razmišljajući o tom liku shvatio da bi jedini koji bi mogao uvjerljivo utjeloviti takvog odurnog tipa bio jedino Hugh", rekao je redatelj Paul King.

Pročitajte više