Slavni glumac razmišlja o promjeni karijere: Palo mi je to na pamet

Foto: EPA

GLUMAC Hugh Grant otkrio je da mu je "palo na pamet" baviti se politikom, iako je priznao da smatra da je "gotovo nemogućim bilo što učiniti".

Grant, koji se trenutačno pojavljuje u HBO-ovoj političkoj TV seriji The Regime zajedno s Kate Winslet, bio je politički aktivan, posebice u kampanjama protiv britanskih tabloida, te je glumio političare na ekranu, uključujući film Love Actually i seriju A Very English Scandal.

U razgovoru za Entertainment Weekly, Grant je upitan bi li se i sam ikada želio baviti politikom, a glumac je odgovorio: "PPrelazak u politiku mi je pao na um. Ali ono što vidim izbliza je da je nemoguće zapravo išta učiniti. Jednostavno je nemoguće. Radio sam to prije... Ali to je stvarno ekstremno i šokantno za obitelj."

"Majka moje supruge je političarka. Bila je na visokoj poziciji u švedskom parlamentu. Koja god tema dođe, ona samo kaže 'Nemoj. Moraš sve umiriti i zadovoljiti. A sada je nadolazeće nasilje nezamislivo'", rekao je o punici Susanne Eberstein, bivšoj zastupnici Riksdaga.

"Izgubili smo u svakoj pojedinoj izbornoj jedinici"

Grant je objasnio da je na posljednjim općim izborima u Ujedinjenom Kraljevstvu 2019. godine pokrenuo "malu kampanju kako bi pokušao uvjeriti ljude da taktički glasaju", elaborirajući: "U našem izbornom sustavu, ovo je bio način da spriječimo Borisa i društvo da se vrate na vlast."

"Vodio sam kampanju u nekoliko marginalnih izbornih jedinica za onoga tko je bio najbliži suparnik konzervativnom kandidatu. Zapravo, prošao sam jako loše. Izgubili smo u svakoj pojedinoj izbornoj jedinici", dodao je te otkrio da je bio "zlostavljan" s desnice. "Nikad ne znam jesu li pravi ili su botovi. Ali dobri su. Oni su briljantni u onome što rade. I bilo je apsolutno zastrašujuće", rekao je.

"Dobio sam malo toga tijekom kampanje Hacked Off, ali ovo je bilo stvarno ekstremno i šokantno i prijetilo je nečijoj obitelji. Dakle, vidim da morate biti ili vrlo hrabri ili ludi da biste se bavili politikom u digitalnom dobu", zaključio je Grant.

Pročitajte više