Loreen postavila ultimatum šefovima Eurosonga zbog Izraela?

Foto: EPA

PROŠLOGODIŠNJA pobjednica Eurosonga Loreen rekla je da neće predati trofej Izraelki Eden Golan ako večeras pobijedi, piše The Sun. Navodno je rekla producentima da će prekršiti protokol i neće obaviti redovnu primopredaju zbog sukoba u Gazi i podrške Palestini.

40-godišnja pjevačica je obvezna nastupiti na ovogodišnjem natjecanju i predati stakleni trofej ovogodišnjem pobjedniku, unatoč pozivima na bojkot, nakon njezine pobjede u Liverpoolu prošle godine s pjesmom Tattoo. Zanimljivo je da je prije dva dana branila natjecanje.

Sudjelovanje Izraela na Euroviziji mnogi su nazvali kontroverznim te smatraju da ta zemlja ne bi trebala biti uključena u natjecanje zbog rata u Gazi. No Loreen je inzistirala na tome da natjecanje donosi radost milijunima ljudi diljem svijeta koji ga gledaju, piše Daily Mail.

"Pozitivno privlači pozitivno, a negativno privlači negativno. Ako bismo bojkotirali ili zatvorili ovo središte pozitivne energije, kažnjavajući milijune za distorziju mira negdje drugdje, to bi bilo vrlo destruktivno", rekla je pjevačica.

Pročitajte više