Humanitarka Paris Hilton otkazala put u Ruandu

"POSTALA sam nova osoba. Boravak u zatvoru me promijenio, želim život posvetiti humanitarnom radu, po tome želim ostati zapamćena", govorila je Paris Hilton nakon izlaska iz zatvora i najavila kako će svoju "humanitarnu karijeru" početi putem u Ruandu. Nekoliko izlazaka u noćne klubove, fotosession ili dva, i Paris je opet ona stara - put je odgodila na "neodređeno vrijeme".

"Paris je bila vjerni suradnik naše organizacije, ali smo, na našu veliku žalost, njen put u Ruandu morali odgoditi", poručili su iz organizacije Playing for Good, s kojom je Hiltonica trebala posjetiti afričku zemlju i upoznati se s nezavidnim životnim uvjetima s kojima su suočeni tamošnji stanovnici. Organizatori puta nisu se htjeli očitovati o razlozima odgode, pa su novinari pokušali doći do glasnogovornika slavne bogatašice, koji je, gle čuda, isključio mobitel.

Ranije ovog mjeseca, Paris je u časopisu Newsweek izjavila kako se nada da će javnost zaboraviti njen imidž party djevojke, te kako će humanitarnim radom ostaviti trag u svijetu. Ipak, već je tad govorila o strahu koji ju je progonio uoči puta u Ruandu: "Jako se bojim, jer sam čula da je tamo jako opasno. Nikad nisam bila na sličnom putu i ne znam što me čeka".

Organizacija Playing for Good bavi se dovođenjem poznatih osoba i biznismena u humanitarne projekte, a dosad je surađivala s najpoznatijim imenima iz Hollywooda te s vrhova glazbenih lista. Unatoč izostanku službenog objašnjenja, američki novinari već su donijeli vlastiti zaključak - bogatašica se prepala afričke divljine.

D.K.

Pročitajte više