Huni Bike Shop predstavio ponudu Haibike pedaleca na Adria Bike maratonu u Korenici

Foto: Press

VEĆ drugu godinu za redom Huni Bike Shop u suradnji s Adria Bikeom organizira e-bike maraton i tako predstavlja e-bicikle široj publici. Ovogodišnje je izdanje maratona privuklo više od 900 MTB biciklista i jedno je od najvećih natjecanja te vrste u Hrvatskoj i regiji.

Program predstavljanja Haibike pedaleca je počeo dan prije izložbom ovogodišnjih modela e-bicikala, a za sve zainteresirane organizirane su i mnogobrojne testne vožnje. Tako su se u vožnji e-bicikala okušali mnogobrojni posjetitelji ali i natjecatelji i svima je zajednički zaključak da su pedaleci definitivno sasvim nešto drugo od onoga što su očekivali.



Osnovna je razlika između e-bicikala (pedalteca) i raznih drugih vozila pogonjenih električnim agregatima u tome što pedaleci NEMAJU gas, odnosno ne mogu se kretati ako vozač samostalno ne pedalira. Sva ostala vozila koja se reklamiraju pod e-bicikle to u stvari i nisu nego su razne modifikacije e-skutera i e-motora za pokretanje kojih je dovoljno sjesti i dodati gas da bi se kretali. Pedaleci su dakle namijenjeni biciklistima koji žele ostati aktivni ali su zbog nečega spriječeni ili u nemogućnosti samostalno savladati sve prepreke tijekom vožnje. Pojednostavljeno, pedalec će pomoću ugrađenog agregata mutiplicirati vašu uloženu snagu i tako vam pomoći. Sva pomoć pedaleca prestaje na brzinama većim od 25 kmh, a razlog nije u nemogućnosti e-motora da razviju veće brzine, nego u činjenici da je to tako regulirano zakonima u EU. Ako vozilo postiže veće brzine potrebno ga je registrirati i imati vozačku dozvolu.



Jedan od specifičnih pedaleca koji je pobuđivao najviše interesa je svakako bio downhill pedalec. Njegova je namjena da vozačima pomogne da stignu na start spusta na mjestima gdje nema žičare ili organiziranog prijevoza. Dakle, punokrvni downhill bicikl s pedalec opcijom za lakše i brže uspone.



Nježniji je spol također bio oduševljen pedalecima jer s njihovom pomoći i one mogu sudjelovati u “muškim” turama svojim momaka ili muževa za koje nemaju dovoljno snage.

Osim MTB divizije pedalci dolaze i u svim ostalim kategorijama bicikala tako da ih možete voziti u verziji za grad, touring, cestovni i ciklocross. Svima je zajednička vrhunska tehnologija Bosh i Yamaha pogona te Haibike pedantna njemačka završna obrada.



Svi modeli dolaze s dvije godine jamstva na bicikle te čak pet godina jamstva na baterije, garancija sigurne kupovine je i stručno osposobljen i certificirani Huni Bike Shop servis.

Posjetite www.huni-bike-shop.hr mrežnu stranicu i upoznajte Haibike pedalece i pronađite idealan modela za sebe.

Haibike je definitivno najbolji svjetski proizvođač pedaleca, a Huni.Bike.Shop broj jedan u Hrvatskoj kada je e-bike u pitanju. Od najveće ponude modela, preko svih potrebnih certifikata i garancija sukladnih europskim normama.

Pročitajte više