Jeremy Clarkson: Napuštam Twitter. To je najveća septička jama na internetu

Foto: Profimedia

JEREMY CLARKSON odlučio se pridružiti gomili slavnih osoba u prosvjedu protiv Muskovog preuzimanja Twittera. Britanski je voditelj objavio da napušta tu društvenu mrežu i podijelio svoje mišljenje o novom vlasniku i najavljenim promjenama na platformi.

Clarksona je izgleda posebno naljutilo uvođenje naplaćivanja plave kvačice kojom se potvrđuje autentičnost na Twitteru. U svojoj kolumni u Sunday Timesu napisao je da bi Musk trebao njemu plaćati jer koristi Twitter, a platformu je nazvao "najvećom septičkom jamom na internetu".

"Dovodim oglašivače na Twitter, još bih ga trebao i plaćati?"

"Posljednji put kad sam pogledao, imao sam više od sedam milijuna pratitelja. Rijetko objavljujem na Twitteru jer su reakcije koje dobivam na svoje objave uvijek sulude. Još bi me sada Musk trebao natjerati da platim plavu kvačicu?" napisao je 62-godišnjak pa je u svom ciničnom stilu nastavio objašnjavati:

"Ja sam taj koji pomaže dovesti oglašivače na platformu. Ja sam taj koji mora skočiti u bazen pun pirana svaki put kad nešto kažem. On bi meni trebao plaćati", poručio je Clarkson i najavio svoj odlazak s Twittera.

Prije njega gomila slavnih osoba napustila je tu društvenu mrežu zbog neslaganja s postupcima novog izvršnog direktora. Musk je kupio Twitter za 44 milijarde dolara, nakon dugog i napornog procesa pregovaranja započetog u travnju ove godine. Ubrzo nakon što je preuzeo platformu, krenuo je s brojnim promjenama, otpuštanjima zaposlenika i novim politikama.

Pročitajte više