I vagina Nine Badrić će "progovoriti": Pjevačica angažirana u kazališnoj predstavi

NINA BADRIĆ, nakon glazbenih voda odlučila je zaplivati i glumačkim. Zagrebačka publika s njezinim glumačkim sposobnostima moći će se upoznati u povodu desete obljetnice izvođenja slavnih "Vagininih monologa".

"Kod nas je puno toga tabu tema i to mi beskrajno smeta"

Predstava će se održati 2. travnja u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Kazališna predstava "Vaginini monolozi" poznato je djelo američke autorice Eve Ensler koje je nastalo prema dvjestotinjak stvarnih priča žena iz različitih dobnih i socijalnih skupina iz svih krajeva svijeta temeljenih na jednostavnoj ideji da vagina osim razuma ima i jezik pa može sama pričati o svojoj okolini ili nutrini. Kako je Nina prihvatila poziv Rade Borić iz Centra za ženske studije, ovo će biti njezin debitantski nastup na "daskama koje život znače". Pjevačici ovo neće biti prvi susret s glumom jer je bila u "Bitangama i princezama" te u posljednjem filmu redatelja Veljka Bulajića.

"Kod nas je puno toga tabu tema i to mi beskrajno smeta. Gdje su edukacijske TV emisije, konkretna pomoć u policiji i sudstvu za sve osobe koje trpe nasilje? Žalosno je da još kao društvo nismo dovoljno osviješteni", komentirala je Nina za magazin Extru. Hoće li se i o njezinoj ulozi razglabati i gledati pod povećalom kao i onu njezine kolegice Severine, vidjet ćemo nakon izvođenja kada će kazališni kritičari imati pune ruke posla.

S.C.
Foto: Index

Pročitajte više