Ibrahim Ferrer 18. travnja u Domu sportova

U POVODU zagrebačkoga koncerta kubanskoga glazbenika Ibrahima Ferrera, 18. travnja u Domu sportova, organizatori Multikultura i SC Agencija, predstavili su na današnjoj tiskovnoj konferenciji njegov novi album "Buenos Hermanos" i prikazali dokumentarac o životu te svjetske glazbene legende.

"Buenos Hermanos" snimljen je 2003. i dobio je dvije nagrade Grammy (Latin Grammy i Grammy za Best traditional tropical album) te nagradu za najbolji Latinsko američki album Radija BBC3, potsjetio je poznavatelj kubanske glazbe Silvestar Vrbanac. Dodao je kako bi se taj album trebao ovih dana pojaviti i u hrvatskim prodavaonicama nosača zvuka.

Koncert u Domu sportova na kojem će Ferrer nastupiti sa svojim devetnaestočlanim orkestrom trebao bi trajati oko dva sata, a broj ulaznica ograničen je na 4000 sjedećih mjesta. Velik interes očekuje se i iz susjedne Slovenije, rekli su organizatori.

Ibrahim Ferrer rođen je 1927. u Santiagu na Kubi, a profesionalno je počeo pjevati 1941. s lokalnim sastavima iz Santiaga.

Popularnost na Kubi stekao je 1950., kad se s Pacho Alonsovom grupom s kojom je nastupao više od 20 godina, potpuno posvetio glazbi. Snimanjem albuma "Buena Vista Social Club" s Rayom Cooderom, a na kojem su nastupili i Compay Segundo, Ruben Gonzales, Omara Portuondo, taj je nekadašnji čistač cipela stekao svjetsku slavu.

Taj album, na kojem Ferrer nastupa kao kompozitor, pjevač i svirač, dobio je Grammyja i prodan je u višemilijunskoj nakladi.

Pročitajte više