Ibrica Jusić darovao Dubrovčanima blagdanski koncert na skalinima

 

UNATOČ nedavnoj odluci gradske vlasti o ukidanju financijske potpore za njegove nastupe, dubrovački kantautor Ibrica Jusić ne odustaje od pjevanja na skalinima od jezuita, pa je tako i povodom blagdana Velike Gospe svojim sugrađanima darovao ponoćni koncert.

Već 45 godina Ibričina pjesma i svirka pod vedrim nebom ima svoje stalne slušatelje, a privlači i brojne turiste, pa je i svojevrstan živi suvenir Grada. Kada ne novo poglavarstvo Grada Dubrovnika odlučilo prekinuti 45 godina staru tradiciju ponoćnih koncerata na Skalinama, Dubrovčani su odlučili nešto poduzeti pa su na društvenoj mreži Facebook osnovali grupu "Vratimo Ibricu na skaline", koja sada broji oko 750 članova.

Ibrica je nedavno ostao i bez Arčija

U izjavama koje je davao, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić je naglašavao kako nije uobičajena praksa da se takva zabava plaća iz gradskog proračuna, iz prireza, poreza i komunalnih službi, te da bi to trebala plaćati Turistička zajednica, a ne građani.

Da stvar bude gora, Ibrica je nedavno ostao i bez svog vjernog pratitelja i najboljeg prijatelja, psa Arčija, s kojim je više od 15 godina dijelio pozornicu, zalogaje, sretne i nesretne ljubavi, pređene kilometre. No, Jusić ostaje dosljedan sebi i odan Gradu, pa unatoč svim nedaćama i dalje pjeva na svojim skalinima.

Pročitajte više