Ida Prester: Mi smo polu-transvestitski show program!

SVESTRANA Ida Prester prokomentirala je za Index uspjehe koje niže posljednjih dana sa svojim bendom Lollobrigida. Za početak, otkrila je da se cijeli bend zbog nominacije za najboljeg europskog izvođača osjeća kao milion dolara. "Obrazi su nam zarumenjeni i zjenice proširene. Sretni smo, iznenađeni i zahvalni svim tim dobrim frikićima koji su glasali za nas. Ljubimo vas sve u oko." zahvalila se pjevačica i voditeljica.

"Internet friendly" publika

Pohvalila je i svoju kolegicu iz benda Petru, koja živi u Budimpešti, te za Petru rekla "Petra je super lik, ništa joj nije teško, vozi u jednom danu od Budimpešte u Zagreb na probu i nazad. Takvu više neću nać ni da je svijećom tražim.", a sloga koju dvije kolegice dijele urodila je uspjesima koji ni same ne kuže, te smatraju da ih je u velikoj mjeri "profurao" internet pošto je njihova publika "internet friendly".

"Možda imamo krive noge"

Činjenicu da baš i nisu popularne u Hrvatskoj, ili bolje reći nedovoljno su medijski eksponirane, Ida komentira: "Nemam pojma, možda imamo krive noge haha.. ne guramo se, ne maltretiramo ljude svojim proizvodima, nismo ni politička stranka ni trgovački lanac. To je dosta specifična glazba – il ti se sviđa, il uopće ne. Koga takav disko-bubblegum-punk zanima, skužio nas je već preko „gerila“ kanala. Tako da nam to nikad nije bio problem. Ionako sve ovo radimo iz zabave".

"Polu-transvestitski show program"

Kao što svi znamo, cure su dosta popularne među gay populacijom, a duhovita pjevačica na to je komentirala: "šljokice, roza perca, luckasti tekstovi, zlatni kostimi, teatralnost. Pa mi smo polu-transvestitski show program.", te je u nastavku nadodala da podržava apsolutnu emancipaciju homoseksualnih krugova u Hrvatskoj. Na našoj glazbenoj sceni zabavna Ida cijeni male bendove koji su joj super, između ostalih riječki Klaus i splitsko-zagrebački Hemendex.

"Ima hrpa srbizama koje svi stalno upotrebljavamo"

Nedavno je izjavila da joj se zna zalomiti srbizam u eteru, te je na naš upit voditeljica objasnila: "Pa to se svima dešava!! Eto, nije dešava, već događa! Ima hrpa srbizama koje svi stalno upotrebljavamo, al na televiziji moraš pazit. I govorit jednim prilično umjetnim, „neutralnim“ jezikom. Ja se često previše opustim, pa mi zna pobjeć i jezik ulice, koji srbizam, ali definitivno najviše anglizama. Što sam više na netu, to više engleskih izraza koristim. Uskoro će mi trebat titl, zezaju me urednici."

"Pazim na svoj jezik"

Ne boji se kaže optužbe da je jugonostalgičarka, jer kaže, Jugoslavija se raspala kad je imala 10 godina, sve čega se sjeća je mamin burek za primanje u pionire i turneja Bijelog dugmeta. "Pazim na svoj jezik, i na srbizme, i na precrne fore i na sleng podjednako.", rekla je otkačena Ida. U ljubavi je sve super, zaključili smo,  izgleda da i na tom planu uspješnoj Idi cvatu ruže, ili u njezinom slučaju, bliješte roze šljokice.

Pročitajte više