Igor Peternel: Iz Amerike su stigli Beatlesi i Stonesi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

IGOR PETERNEL ne zna da su Beatlesi i Rolling Stonesi nastali u Velikoj Britaniji.

Predsjednik zagrebačkog Domovinskog pokreta na Facebooku je likovao nakon odluke američkog Vrhovnog suda o pobačaju kojom je poništeno federalno pravo na abortus pa pokazao temeljno nepoznavanje pop kulture.

"Iz Amerike je stigao jeans, stigli su Elvis, Beatles, Stones, house… stigla su LGBTQ prava, održivi razvoj, cola, pepsi… svi trendovi koje liberali nazivaju progresivnima došli su brendirani iz Amerike! Amerika je trendmaker! Sada stiže i zabrana pobačaja kao progresivna vrijednost! Prihvatite realnost!" napisao je Peternel. Inače, riječ "brendirani" u status je dodao tek nakon što su ga pratitelji upozorili na porijeklo Beatlesa i Stonesa.

"Shvatili ste što sam mislio"

"Kaj??? Beatlesi i Stonesi iz Amerike pa kaj si ti prespal ovo vreme? Englezići, prijatel, Englezići", "Beatles i Stones? Dobarrrrrr", "Beatlesi i Stonesi su Britanci", "Prestao sam čitat poslije The Beatles pošto su oni više britanski od same kraljice", pisali su mu mnogi u komentarima.

"Beatles, Stones = GB, a ne SAD. Cola i pepsi = puno bolesnih ljudi. Izvozna demokracija = stotine tisuća, a možda i milijuni ubijenih zbog izvoza demokracije. Puno toga američkog volim, ali kada sve zbrojim i oduzmem, oni su sluge mraka više nego svjetla. zabrana pobačaja = ilegalni pobačaji u nehigijenskim uvjetima ili odlazak u države gdje je to dopušteno", poručio mu je u komentarima predsjednik udruge Franak Goran Aleksić.

Peternel se zatim pokušao izvući.

"Ne zanima mene tko je što porijeklom i rođenjem, već tko je što poslovno. Živio, radio i umro u SAD-u. Bez Amerike to ne bi bilo to! Shvatili ste što sam mislio! Amerika je industrija trenda koja je plasirala stvar", pisao je.

Pročitajte više