Imamo recepte za hit deserte iz najstarije zagrebačke slastičarnice

Foto: Index

SLASTIČARNICA Orijent je već više od 80 godina najdraža slastičarnica Zagrepčana. Imamo njihova dva recepta za najprodavanije slastice koje imaju u ponudi.

Pozdrav s juga

Pozdrav s juga kolač je koji će obožavati svi ljubitelji limuna jer u sebi ima kiselkasti sloj lemon curd kreme koja super ide uz ostale sastojke. Napravite ovu tortu za razne proslave, od rođendana do vjenčanja, svi će je hvaliti. Ovdje je recept.

Kesten pire

O Orijentovom kesten pireu priča se godinama. Napravite kod kuće omiljeni desert njihovih gostiju. Recept je ovdje.

Osim kesten pirea sa šlagom, u ponudi imaju i četiri torte s kestenom. Nama se najviše sviđa ona s bijelom čokoladom jer takvu kombinaciju nismo našli nigdje drugdje, tako da, ako ove zime budete u Zagrebu, skoknite na jednu šnitu u Orijent u Petrinjskoj, nedaleko od glavnog zagrebačkog trga, ili u onaj u Maksimirskoj.

Inače, od davne 1936. godine, od kada su prisutni na zagrebačkoj gastrosceni, nude suhe kolačiće kojima se od tada nije mijenjala receptura i baš podsjećaju na bakine. Nadamo se da će nam simpatični orijentovci idući put dati recept upravo za njih, a do tada imate vremena isprobati recepte za kesten pire i Pozdrav s juga.

Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.

Index Recepti

Pročitajte više