Index i Blitz vode najhrabrije na posebnu projekciju filma Prizivanja 2

Foto: Press

NASTAVAK filma snimanog prema originalnim zapisima najpoznatijih demonologa, bračnog para Eda i Lorraine Warren dolazi uskoro u naša kina, a mi vas vodimo da prvi donesete sud radi li se o najstrašnijem filmu ove godine!

U novom nastavku ponovo ćemo moći gledati Eda (Patrick Wilson) i Lorraine Warren (Vera Farmiga) u ulozi paranormalnih istražitelja, koji će ovoga puta otputovati u Englesku.

Priča je bazirana na istinitim događajima koji su se u periodu od 1977. do 1979. dešavali u jednoj kući u engleskom gradu Brimsdownu. Radi se o jednom od najvažnijih dokumentiranih paranormalnih slučajeva u svijetu koji su pogodili porodicu Hodgson, a Ed Warren je ovaj slučaj naveo kao jedan od najstrašnijih iskustava tokom njegove karijere. Ed je preminuo 2006. godine, a Lorraine se i danas bavi istraživanjem paranormalnih pojava. Ovaj slučaj je tema brojnih knjiga, dokumentaraca, horora i TV serija.

Posebna projekcija filma održat će se 7.6. u 20h u Zagrebu, a na vama je da napišete  horor priču od 2 rečenice koja će odvesti vas i vašu pratnju na jedan od najboljih hororaca ikad snimljenih!

Svoje priče šaljite na mail: index.nagrada@gmail.com, najbrže vodimo na projekciju.
 

Pročitajte više