Index.hr - rođendanski koncert

POVODOM prvog rođendana Index.hr-a, na međunarodni dan ljudskih prava u Močvari će se 10. prosinca održati koncert makedonskog romskog benda "Sudahan i Južni kovači", a najbrže članove Index kluba nagradit ćemo besplatnim ulaznicama.

Javite se i osvojite besplatne ulaznice

Budući da se ipak radi o našem rođendanu, Index.hr najbržim posjetiteljima poklanja 20 ulaznica.

Po dvije besplatne karte dobit će prvih 10 članova Index kluba koji se jave na , a slijedećih 10 članova koji nam se jave dobiti će, uz karte po sniženoj cijeni od 35 kuna, i dvije besplatne konzumacije pića.

Svi koji se jave nakon toga karte će na blagajni Močvare moći kupiti po sniženoj cijeni od 35 kuna (u pretprodaji su karte 40 kn, a na dan koncerta 50 kn).

Pozivamo sve posjetitelje da se uz odličnu glazbu 10. prosinca pridruže zaposlenicima, suradnicima, prijateljima i poslovnim partnerima Index.hr-a na proslavi našeg prvog rođendana.

Sudahan i Južni kovači

Sudahan Rušid, rođen 1978., je zvijezda u usponu nove generacije romskih skopljanskih klarinetista. Već s devetnaest godina doživio je veliki uspjeh kada je sa svojim bendom pratio makedonsku žensku pjevačicu Džansever na koncertima u okviru Ljubljana City of Women festival.

Sudahan je vrlo zanimljiva osoba, neuobičajena za makedonski romski milje. Godinama je pratio koncerte u okviru Skopje Jazz Festival-a, a na prijelazu stoljeća emigrirao je u Švedsku gdje je nastupao s lokalnim muzičarima (jazz, folk i onima koji sviraju na vjenčanjima).

Vratio se u Makedoniju koncem 2002., a u proljeće 2003. objavio je svoj prvi samostalni cd. Zanimljivo je kako je radeći na njemu nastojao izbjeći klišee lokalnih producenata romske glazbe i prekomjerne troškove tako što je miksao na svojem PC-u.

Još jedna zvijezda njegovog benda je pjevač Shadan, kojeg neki nazivaju i makedonski Šaban Bajramović, iako ima puno jače orijentalne utjecaje.

Bio je jedan od učenika Esme Redžepove, a svojim tamnim glasom i odličnim improvizacijama izdiže se visoko iznad uobičajenih plačljivih romskih makedonskih pjevača.

Pretprodaja karata po 40 kn: CD shop Millenium, Ilica 37; planet Music, Ilica 37; Dancing Bear, Gundulićeva 7; Net klub MAMA, Preradovićeva 18. Na dan koncerta na blagajni kluba cijena ulaznica je 50 kn, osim za one koji nam se jave na , koji će kartu moći kupiti za 35 kuna.

Pročitajte više