Infiniti stiže na europsko tlo

KAO ŠTO se i pretpostavljalo, Nissan je u svom pohodu na Europu posegao i za specijalnim oružjem. Ekskluzivni brand Infiniti lansiran je u Rusiji na moskovskom auto-salonu, a sjedište tvrtke bit će stacionirano u Švicarskoj.

Infiniti se europskim, bolje rečeno ruskim kupcima predstavlja kroz dva modela. To su FX iz domene luksuznih SUV-ova i jednako upečatljiv M - sportska limuzina najviših standarda. Oba modela nudit će se u dvije motorne (benzinske ) izvedbe, slabijoj s 3.5 V6 motorom i snažnijoj pokretanoj moćnim 4.5 V8 strojem.

Prodaja na ruskom tržištu započinje na jesen kada će biti otvorena dva prodajna centra, u Moskvi i St. Petersburgu. Infiniti je također otkrio buduću gamu vozila za rusko tržište, koja uključuje G35 i QX56, a dao je naslutiti i razvoj serijskog modela na osnovi ranije prikazane studije.

Nakon Rusije na redu su Kina i Ukrajina  (2007. g), a tek potom bi trebala uslijediti ostala europska tržišta. Dakle, tijekom 2008. godine Infiniti bi mogao zaživjeti i u Hrvatskoj.

M.N.

Pročitajte više