Influencerica o srpskom youtuberu: "Prijetio je curama da će ih izlomiti"

Foto: Instagram/Youtube

SRPSKI youtuber Nixa Zizu, pravim imenom Nikola Jovanović, svojim je komentarima o tome kako su žene same krive za seksualno zlostavljanje razbjesnio brojne žene diljem regije. 

Svoje mišljenje o njegovim izjavama na Instagramu je podijelila i influencerica Marija Radović, nakon čega joj je Jovanović poslao glasovnu poruku koju je pustila u programu srpske televizije TV Prva. 

Prijetio je curama da će ih ošišati na ćelavo i izlomiti

"Jesi li ti bolesna ili samo šuntava? Ili sam te ubo jer ulaziš u kola tamo nekima od 40 godina?" pitao je Jovanović. 

"Ja njemu ništa loše nisam napisala. Samo sam na društvenim mrežama napisala što mislim i dobila sam ovu poruku. Završilo se na toj jednoj poruci jer se ja nisam željela dopisivati s njim. Ali znam iz pouzdanih izvora da nisam jedina kojoj je slao glasovne poruke, čak je djevojkama prijetio da će ih ošišati na ćelavo, kako će ih izlomiti i ostalo", komentirala je Radović. 

U emisiji su sudjelovale i voditeljice Jovana Andrejić i Milica Vukliš, u čijoj je emisiji youtuber iznio skandalozne izjave na temu seksualnog zlostavljanja. 

Rekla je da nisu imale drugu opciju nego da napuste emisiju nakon što su se pokušale izboriti s njim.

I verbalno nasilje je nasilje

Marina Kotevski Mandić, PR produkcije programa na kojem se sporno gostovanje emitiralo, kaže da je Jovanović pozvan da govori o fitnessu i da on na svoju ruku preusmjerio razgovor na drugu stranu.

"Treba biti hrabar da se istupi na način na koje su to učinile njih dvije. I verbalno nasilje je nasilje", rekla je Kotevski Mandić za Jutro TV Prve.

Sociologinja Jana Šarić rekla je da Jovanović ne shvaća ozbiljnost situacije.

"Jasno se vidi i u emisiji da ne poštuje nijednu ženu na ovom svijetu kad tako priča. Da ne pričamo o djevojkama koje imaju iskustvo nasilja i to slušaju, i dječaci koji usvajaju te norme", rekla je Šarić.

Jovanović je također bio pozvan u emisiju, ali se odbio pojaviti. 

Pročitajte više