Influencericu iz BiH uhitili zbog organiziranog kriminala

Foto: Instagram

ADNA Helić, influencerica iz BiH, uhićena je s još 22 osobe iz Sarajeva, Mostara i Zenice zbog sumnje na organizirani kriminal. Helić je u pritvoru provela dva dana, a sad je puštena na slobodu i na Instagramu dijeli motivacijske citate o snazi žene i čistoj savjesti.

Influencericu se optužuje da je prenosila novac Edina Gračanina (šefa kartela Tino i Dino) iz Dubaija u Bosnu i Hercegovinu, a zatim svoj dio ulagala u salon ljepote. Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine navodi da je na osnovu komunikacije Sky korisnika Kadrić Dženisa s Gačanin Edinom izdvojilo dio koji se odnosi na prenošenje 200.000 eura iz Dubaija u Bosnu i Hercegovinu, prenosi Klix.

Zapaljen joj automobil

Gačanin je napisao da će novac prenijeti izvjesna ženska osoba kojoj će za tu uslugu platiti šest - sedam posto od vrijednosti novca koji prenosi.

Operativna saznanja Tužiteljstva BiH ukazuju da je ta ženska osoba upravo influencerica Adna Helić, koja u kontinuitetu dobiva novac od Edina Gačanina, koji zatim ulaže u Sarajevu kroz firme AH Beauty group-grupa ljepote d.o.o. Sarajevo, Adna Caffe i Salon ljepote Adna, koje se nalaze na adresi Džemala Bijedića broj 122.

Njoj je, prema saznanjima Klixa, dva dana prije hapšenja zapaljen automobil BMW X5 na području Visokog. Nije poznato kako je došlo do zapaljenja vozila.

Adnu Helić na Instagramu prati 180 tisuća ljudi. 

Pročitajte više