iOS 10 je stigao s gomilom super novosti, ali ima i problema

Foto: Twitter

APPLE je lansirao iOS 10, njihov najnoviji operativni sustav koji sa sobom nosi mnoštvo noviteta.

Korisnici zahvaljujući novom operativnom sustavu više neće morati upotrebljavati home button da bi vidjeli nove obavijesti na svom iPhoneu, već će biti dovoljno da samo prime mobitel i ekran će odmah prikazati sve novosti.

Novi iOS će omogućavati korisnicima da najnovije informacije sa svojih mobilnih aplikacija vide direktno na zaslonu mobitela zahvaljujući widgetima koji će se pojavljivati upotrebom 3D Toucha ili "povlačenjem" ekrana ulijevo.

Također, korisnici će sada napokon moći izbrisati i neke aplikacije koje ne koriste, a dobili su ih s kupnjom iPhonea, što će veoma koristiti za uštedu prostora. Mislili su u Appleu i na ljubitelje emotikona pa s novim operativnim sustavom dolazi i "emoji" tipkovnica koja će ispisivanjem određene riječi odmah ponuditi i odgovarajući emotikon.

iOS 10 nudi i neke nove verzije emotikona, a pištolj je zamijenjen emotikonom pištolja na vodu što je odmah izazvalo ruganje na Twitteru. Još su neki popularni emotikoni doživjeli promjenu, poput emotikona tipa koji trči ili emotikona djevojke.

Glasovne poruke više nećete morati preslušavati jer iOS 10 nudi transkripte svih glasovnih poruka koje primite na svoj uređaj. iMessage dobiva svoj posebni App Store, a i Apple Music stiže u boljem izdanju.

Siri će odsad za vas moći poslati i poruku preko WhatsApp-a ili vam naručiti taksi preko Ubera. Mnoge će najviše razveseliti Photo Memories, opcija koja će automatski spajati videozapise i fotografije s određenog mjesta, događaja ili vremena i spremati ih zajedno u mape da biste ih kasnije lakše mogli pregledavati.

Nažalost, odmah nakon što je iOS 10 postao dostupan pojavili su se prvi problemi. Naime, neki korisnici su se potužili da im je ažuriranje operativnog sustava zablokiralo uređaj, a vijest se vrlo brzo proširila društvenim mrežama. 

Iz Applea su se odmah oglasili i za britanski Daily Mail rekli da su problem riješili te da pozivaju korisnike koji i dalje imaju poteškoća da kontaktiraju korisničku službu za pomoć. Ažuriranje se, kako kažu, može nastaviti preko iTunesa, odabiranjem opcije "update" ili u krajnjem slučaju "restore", a dodatne upute korisnici mogu pronaći na Appleovim službenim stranicama.

Pročitajte više