Iskusni kvizaš iz Zadra zapeo na filmskom pitanju za 8000 kn. Biste li vi znali?

Screenshot: HRT

SINOĆNJE izdanje kviza Tko želi biti milijunaš 11. pitanjem, za 64.000 kuna, otvorio je Tomo Šoletić iz Dubrovnika.

Tomo je na tom pitanju zatražio pomoć znalaca te odabrao Brunu Roberta koji je rekao da je žako drugo ime afričke sive papige, koja se smatra i najinteligentnijom papigom. Među ponuđenim odgovorima bili su i lori, kaka te penant. Tim odgovorom prošao je dalje.

"Koji se brod 1872. otisnuo na višegodišnje istraživačko putovanje koje je postavilo temelje suvremenoj oceanografiji?" glasilo je pitanje koje ga je dočekalo. 

Nazvao je džokera te ga upitao je li riječ o Columbiji, Discoveryju, Challengeru ili Atlantisu. "Možda Challenger, nisam siguran", rekao je džoker, no Tomo ga nije poslušao. Ispalo je da je trebao jer je to bio točan odgovor, a Tomo je kući otišao s 32.000 kuna.

Zatim je preko puta Tarika sjeo strastveni kvizaš iz Zadra Lovro Jurišić. Zapeo je brzo, na pitanju od 2000 kn.

Nije znao koje su Domagojeve vojnike prikazali kipari Ivan Meštrović i Stjepan Skoko. Tražio je pomoć znalaca koji su mu otkrili da je riječ o strijelcima pa je prošao dalje. 

Zapeo je ponovno na filmskom pitanju za 8000 kuna.

"Koga Kirk Douglas u svojoj dugoj karijeri nije glumio?" glasilo je pitanje na koje su ponuđeni odgovori bili tračkog roba, nizozemskog slikara, američkog kockara i talijanskog revolucionara.

Biste li vi znali odgovor na to pitanje?

 

Lovro je otvorio i pitanje za 250.000 kuna, no na njemu je odustao. Nije znao kojega je iznimno temeljitog kolegu Igor Stravinski nazvao "najsavršenijim među švicarskim urarima". Erika Satiea, Claudea Debussyja, Gabriela Fauréa ili Mauricea Ravela? 

Biste li znali to?

 

Pročitajte više