Istraživanja pokazala: Heteroseksualne osobe uopće ne postoje

Foto: YouTube

PREMA rezultatima istraživanja objavljenim u znanstvenom časopisu Journal of Personality and Social Psychology, potpuno heteroseksualni muškarci i žene ne postoje.

Znanstvenici su grupama volontera, ženama i muškarcima, pokazivali različite pornografske materijale. No umjesto da se oslanjaju na njihove usmene odgovore, pratili su širenje njihovih zjenica, koje je znak seksualne uzbuđenosti.

Studija je otkrila kako se zjenice kod žena šire za vrijeme gledanja seksualnog odnosa muškarca i žene, jednako kao i za vrijeme gledanja odnosa dvije žene.

Sličan se fenomen pokazao i kod muškaraca.

''Pokazali smo muškarcima fotografiju žene koja se zadovoljava i reagirali su kao heteroseksualci, no onda smo im pokazali sliku muškarca koji masturbira i njihove zjenice su se proširile. To je pokazatelj da nijedan muškarac nije potpuno heteroseksualan, homoseksualan ni biseksualan'', kaže Ritch C. Savin-William, voditelj odjela za razvojnu psihologiju na Sveučilištu u Cornellu.

Jednake rezultate pokazalo je i istraživanje dr. Gerilfa Riegera iz 2015. godine, provedeno na 345 žena.

 ''Zjenice žena jednako su se proširile kod gledanja snimki dvije žene kao i kod gledanja muškarca i žene, iako su se izjasnile kao heteroseksualne. Ovo jasno pokazuje kako se nijedna žena ne može definirati kao potpuno heteroseksualna'', izjavio je dr. Rieger s odjela za psihologiju Sveučilišta u Essexu.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više