Mnogi pomažu Ivanu (25) koji se sam brine o maloljetnim sestrama: "Nisam se nadao"

Screenshot: HRT

OVIH dana Hrvatsku je obišla priča o Ivanu Čavčiću (25), koji se sam brine o maloljetnim sestrama nakon smrti roditelja. Naime, on i njegove dvije maloljetne sestre ostali su bez oba roditelja u samo tri godine. 

>> Ivan (25) sam se brine o maloljetnim sestrama nakon smrti roditelja. Ima tri kredita

Mladi Ivan sam se brine za svoje sestre, Emu (11) i Magdalenu (16), kako ne bi završile u udomiteljskoj obitelji. Iako ima dobar posao, dogodili su mu se financijski problemi. Dignuo je kredit kako bi kupio nedovršenu kuću u Slobodnici, nedaleko od Slavonskog Broda, a uz to su mu ostala dva dodatna kredita od preminulih roditelja.

Ivanova priča ganula je mnoge diljem Hrvatske pa mu sada pomoć i donacije pristižu sa svih strana. HGSS-ovci iz Slavonskog Broda prvi su priskočili u pomoć. "Želimo pokazati da ne mora netko biti izgubljen u šumi ili na brdu da bismo mi izašli pomoći, da možemo pomoći i na ovakav način", rekao je Igor Bjelobabić iz HGSS-a za Regionalni Dnevnik HRT-a. 

Ivanu dolazi pomoć i donacije sa svih strana

Ivanova priča čija je ganula ljude diljem zemlje završila je sa sretnim krajem! ❤️ #RegionalniDnevnik

Objavljuje HRT Vijesti u Subota, 23. ožujka 2024.

Mnogi mu pomažu

Skupili su nešto donacija i očekuju da će ih biti još. "Svi članovi stanice Slavonski Brod su htjeli pokazati da su uz njega, da žele pomoći, da žele biti dio ovog velikog kotačića koji se zavrtio", dodao je Bjelobabić.

Ivan nije očekivao ovakav rasplet. "Stvarno se nisam nadao da će biti toliko pomoći i poziva od ljudi koji su se odazvali i koji su odvojili svoje vrijeme da mi pomognu, i financijski i s radovima", rekao je Ivan.

"Svatko tko se javio dosta je pomogao i ja mislim da bi to bilo dosta", kaže skromni mladić. 

Pročitajte više