Ivana Husar: "Showtime" ne štedi nikoga!

HOĆE li lov na mlade glazbene talente kojeg je Nova TV ovog puta nazvala "Showtime" nadmašiti uspješnog prethodnika, "Story Super Novu", doznat ćemo kroz nekoliko narednih tjedana, u kojima će natjecatelji pokazati što znaju (ili, u ovom slučaju, kako i koga kopiraju). Prašina se već digla oko mladih kandidata koji smatraju da ih je žiri diskriminirao zbog godina, a Ivana Husar Mlinac na svom je službenom blogu objasnila po kojem su principu odabrali finaliste.

Uz bivšu Divasicu, sretnike koji će pjevati pred TV gledateljima izabirali su i Boris Banović te Jacques Houdek, i svi su se odreda našli na udaru nekih od mlađih kandidata kojima je u prednatjecanju rečeno kako finale mogu zaboraviti jer su - premladi. "Razočaranje koje ste doživjeli kod nas jer ste ispali ništa je u usporedbi sa onim što vas čeka dalje. Niste spremni s 15 ili 16 godina na sve ono što vas čeka kao pop zvijezdu. Uostalom, da jeste, ne bi vas toliko povrijedilo to što ste ispali", objašnjava Ivana Husar.

Iako su, putujući Hrvatskom u potrazi za mladim pjevačima, pokazali i svoju oštriju stranu, a neke su natjecatelje čak i ismijavali, Ivana, Jacques i Guru u prvoj su studijskoj emisiji sud prepustili gledateljima, koji će na kraju odlučiti o pobjedniku i eventualnim potencijalima za domaću glazbenu scenu.

Ivana Husar zadovoljna je tijekom showa u kojem će se iz tjedna u tjedan eliminirati natjecatelji, sve dok najbolji od najboljih ne dobiju pjesme koje Nova TV ambiciozno već naziva "hitovima godine". "Ovo nije dječja Eurovizija, gdje vas ipak tretiraju kao dijete, ovdje vas tretiraju kao odraslu osobu i ne štedi se nikoga. Mislim da će biti jako napeto jer je produkcija pripremila scenarij za jako zabavan show", zaključuje sutkinja Husar.

Pobjeda u showu ne garantira karijeru

Iako "Showtime" traži jednog pobjednika, praksa u domaćim glazbenim reality showovima pokazuje da prvoplasirani ne ostvaruje nužno i najuspješniju karijeru. Pobjednik "Story Super Nove", Rafael Dropulić Rafo, snimio je dvije pjesme, a pravom zvijezdom toga natjecanja pokazala se Natali Dizdar. "Hrvatski Idol" Žanamari Lalić imala je jedan neuspješan album i nekoliko nastupa na Dori, a puno više gaža od nje ima grupa Feminnem, sastavljena od natjecateljica koje su tada dogurale do finala.

D.K.
Foto: Index

Pročitajte više