Ivo Dimchev u &TD-u: Uloga aseksualne, propale zvijezde na kazališnim daskama

BUGARSKI queer umjetnik Ivo Dimchev izveo je u zagrebačkom Teatru &TD hvaljenu predstavu "Lili Handel". Dimchev je svestrani umjetnik koji se služi različitim izražajnim sredstvima, od izvedbenih do likovne umjetnosti te koristi različite medije u svom radu. Kompozitor je, koreograf i izvođač, a najčešće svoj umjetnički krik ispušta putem performansa koji mu omogućava da objedini brojne jednostavne i multimedijalne načine izražavanja.

U "Lili Handel" se bavi zabavljačkim tijelom, igra se različitim značenjima i interpretacijama. Utjelovljuje figuru kojoj se ne može pripisati oznaka muško ili žensko. Priča o svojevrsnom pokušaju zaustavljanja vremena i oživljavanja izgubljene slave zvijezde koja je nekoć bila predmet žudnje pripadnika oba spola, a danas predstavlja bezlično, aseksualno biće koje svoj dosadni život još jednom pokušava pretvoriti u kazališnu predstavu.

Na kraju Dimchev publici ponudi ono najrealnije i najautentičnije, svoju krv koju pred njima izvuče iz tijela, a kako bi cijelu priču još više dočarao, te vrijedne kapi daje na prodaju i omogućava cjenkanje.

Pročitajte više