Nova hrvatska Miss Universe je 18-godišnja Zagrepčanka Barbara

Foto: Press

MISS UNIVERSE Hrvatske je Barbara Filipović, što znači da je jednu Barbaru naslijedila druga.

Prva pratillja, koja će je mijenjati u slučaju spriječenosti je Paula Čaić, koja je ponijela i titulu Miss simpatičnosti. Druga pratilja Marija Kljajić, a lentu joj je predao Kolindin savjetnik Tomislav Madžar. Marija je ujedno i Miss fotogeničnosti.

Za titulu se na početku večeri natjecalo 19 djevojaka iz cijele Hrvatske, koje su se u prvom izlasku pred žiri predstavile u dnevnim kombinacijama. 

Odmah nakon prve šetnje otpalo je njih devet, a dalje su prošle Anna Maria Matoina, Marija Kljajić, Josipa Rašić, Ivona Blažun, Ivana Klobasa, Petra Jakšić, Antonela Zupčić, Paula Čaić, Barbara Filipović te Jenette Tadić.Paula Čaić

Izbor za Miss Universe vodili su Nevena Rendeli i Mario Sedmak, a u žiriju su između ostalih sjedili zamjenik pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Tedi Lušetić, Nikica Gabrić i vlasnik licence Vladimir Kraljević.

Glazbeni dio večeri otvorio je Jacques Houdek, kojem su za nastup pustili krivu matricu. Iako se on trudio izvući iz neugodne situacije, publiku ta zabuna nije pretjerano zabavila.

Nakon njegovog nastupa uslijedila je šetnja u večernjim haljinama, nakon koje se broj natjecateljica prepolovio. U top pet ušle su Anna Maria Matoina, Marija Kljajić, Antonela Zupčić, Paula Čaić te Barbara Filipović.

Marija Kljajić

One su morale odgovarati na pitanja žirija, koja su na ovom izboru bila malo konkretnija, od toga bi li skratile kosu ako to posao zahtijeva, kako zaustaviti nasilje među učenicima u školi, kakvo je njihovo mišljenje o povećanim naknadama dopunskog zdravstvenog osiguranja, što je presudno za odluku koja treba pobijediti te jesu li za uvođenje poreza na slatkiše.

Missice su održale lekciju ministru Dariju Nakiću, poručivši mu da nema smisla dizati porez na slatkiše jer to nije jedini razlog pretilosti, a smatraju da ne treba dizati ni naknade za dopunsko osiguranje.

Na pozornicu su došle prošlogodišnja missica Barbara Ljiljak, ali i Mirta Kuštan koja je sudjelovala na svjetskom izboru. Djevojke su ispričale što se događalo nakon što je Barbara slomila ruku.

"Imala sam malu nezgodu prije puta, slomila sam ruku. Tu je uskočila moja druga pratilja i izvrsno to odradila", ispričala je Barbara.

Mirti su tako ostala samo četiri dana da uskoči iz uloge druge pratilje u ulogu missice.

"U ta četiri dana mi smo uspjeli napraviti čudo, od toga da smo izvadili putovnicu i vizu, isprobali sve haljine, a još sam ja uspjela dati ispit na Pravnom fakultetu", ispričala je Mirta dodavši da takvu priliku nije mogla odbiti.

Barbara je otkrila da sad namjerava upisati fakultet koji je dobila kao jednu od nagrada, a Mirta je otkrila da je sad treća godina fakulteta, a nakon diplome namjerava raditi.

Sedmak im je želio sreću u budućnosti, a Rendeli je dodala: "Čime god se bavile.

Na izboru su zajedno nastupili Jacques i Nina Kraljić, no njihov nastup zasjenila je činjenica da nisu izveli neku od njegovih ili njenih pjesama, već "True Colors". Na pozornicu su došle i bivše nositeljice titule, među kojima su Ivana Delač Đolo i Melita Fabečić Onišenko.

Pročitajte više